Перераховані приховані проблеми китайських автомобілів

Сьогодні,   15:31    230


Якість китайських автомобілів суттєво покращилася за останні роки, однак власники все одно стикаються з певними проблемами, які складно виявити до покупки. Вони зазвичай проявляються під час експлуатації. Про те, на що варто звернути увагу майбутнім покупцям китайських авто та як розпізнати потенційні проблеми, розповів автомеханік з СТО.

Основні проблеми

Однією з найпоширеніших проблем є затримка перемикання передач. При спробі прискоритися водій натискає на педаль газу, але коробка передач не перемикається на нижчу передачу, як це мало б відбуватися. Найчастіше така проблема виникає на роботизованих коробках передач, тоді як на автоматичних зустрічається рідко. Причина полягає в тому, що двигун не завжди синхронізується з коробкою передач.

Останні новини:  Коли водіїв можуть оштрафувати за використання автогазу в Україні

Експерт рекомендує під час тест-драйву звертати увагу на наявність масляних плям біля деталей і на незвичні шуми під час руху. Якщо щось здається неправильним, варто вимагати у дилера детальну перевірку стану автомобіля.

Інші поради

Через 1,5-2 роки експлуатації на кузовах китайських автомобілів часто з’являється корозія. Це пов’язано з порушенням технології нанесення фарби та антикорозійних покриттів, що призводить до недостатнього захисту металевих елементів кузова. Щоб уникнути цієї проблеми, експерт радить перед покупкою ретельно перевірити якість фарбування не лише на зовнішній стороні кузова, але й на нижній частині, а також звернути увагу на дренажні отвори, моторний відсік, багажник та двері.

Ще однією проблемою китайських автомобілів є швидкий знос різних комплектуючих, особливо елементів підвіски. Експерт рекомендує перед покупкою ознайомитися з документацією щодо якості запчастин та почитати відгуки власників аналогічних моделей.

Останні новини:  Від 44 950 євро: у Європі стартували продажі електричного кросовера Ford Capri


nnews.com.ua