Коли водіїв можуть оштрафувати за використання автогазу в Україні

Вчора,   23:34    604
Коли водіїв можуть оштрафувати за використання автогазу в Україні

Після встановлення газобалонного обладнання (ГБО) на автомобіль необхідно перереєструвати транспортний засіб. Якщо цього не зробити, можна отримати штраф. Для уникнення проблем варто звернутися до сервісного центру МВС протягом десяти днів після встановлення ГБО.

Що потрібно знати:

Для перереєстрації потрібно мати паспорт або ID-картку, податковий номер, техпаспорт авто, акт прийому-передачі, документ про зміни в конструкції та сертифікат відповідності. Після цього вам видадуть новий техпаспорт, де буде вказано, що автомобіль працює на газу. Автомобіль не потрібно привозити до сервісного центру, а експертне дослідження робиться лише за бажанням.

Останні новини:  10 фатальних помилок, яких припускаються всі водії

Якщо не перереєструвати ГБО вчасно, штраф становитиме 850 гривень (50 неоподатковуваних мінімумів). У разі повторного порушення протягом року штраф зросте до 1 700 гривень, а також можуть призначити громадські роботи або конфіскувати автомобіль.

Крім того, якщо документи не відповідають реальному стану авто, це може призвести до додаткового штрафу в розмірі 255 гривень.

Останні новини:  Названо безпечний час роботи двигуна на холостому ходу


nnews.com.ua