Нетаньягу заявив, що Ізраїль вже воює на семи фронтах

Сьогодні,   15:45    205

Нетаньягу заявив, що Ізраїль вже воює на семи фронтах

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що його країна бореться на семи фронтах. Серед противників Єрусалима, зокрема, підтримувана Іраном «Хезболла» на півночі, ХАМАС у Газі, хусити в Ємені, «терористи» на Західному березі річки Йордан і шиїтські ополченці в Іраку та Сирії.

Відповідну заяву ізраїльський прем’єр зробив під час засідання свого кабінету з політичної безпеки. Усіх противників своєї держави він назвав ворогами цивілізації, інформує UAINFO.org з посиланням на CNN.

Останні новини:  У США правоохоронці затримали чоловіка, який планував теракт у день виборів

«І ми боремося проти Ірану, який минулого тижня випустив понад 200 балістичних ракет безпосередньо по Ізраїлю і який стоїть за цією війною на семи фронтах проти Ізраїлю», – додав Нетаньягу.

Політик зауважив, що виконує свою обіцянку змінити баланс сил на півночі між Ізраїлем і Ліваном. За даними незалежної міжнародної організації ACLED, що збирає дані про всі конфлікти і протести у світі, з 8 жовтня 2023 року Ізраїль здійснив майже 9 000 атак на Ліван, а «Хезболла» – 1 500 атак за той же період часу.

Говорячи про Газу, Нетаньягу заявив, що Ізраїль має право захищатися і він не забуде про 101 заручника, «яких ми зобов’язуємося всіма силами повернути додому». За даними міністерства охорони здоров’я Гази, з 7 жовтня минулого року в Газі було вбито щонайменше 41 825 осіб.

Останні новини:  Трамп звинуватив ізраїльтян у невдячності

Ізраїльський прем’єр назвав «ганьбою» заклики деяких світових лідерів, зокрема президента Франції Еммануеля Макрона, до ембарго на постачання зброї Ізраїлю.

«Будьте впевнені, Ізраїль боротиметься до перемоги – заради нас і миру та безпеки в усьому світі», – додав Нетаньягу.

За даними міністерства охорони здоров’я Лівану, за останній місяць внаслідок ізраїльських ударів по країні загинуло понад 1 400 осіб і майже 7 500 отримали поранення.

Останні новини:  Президент Фінляндії: НАТО повертається до своєї первинної ролі - захисту від загрози зі Сходу


uainfo.org