Нетаньягу: Іран зробив велику помилку і заплатить за це

Вчора,   21:31    374

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу обіцяє відплатити Іранові за масований ракетний обстріл, якого його країна зазнала ввечері 1 жовтня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Іран зробив велику помилку сьогодні вночі – і заплатить за це», – заявив Нетаньягу на нараді з питань політики і безпеки.

Постійний представник Ізраїлю при ООН Дані Данон сказав журналістам: «Іран невдовзі відчує наслідки своїх дій. Реакція буде болючою».

Останні новини:  ЄС та понад 30 країн ухвалили декларацію про підтримку відновлення України: що це означає

Білий дім також пообіцяв «серйозні наслідки» для Ірану, а радник з питань безпеки Джейк Салліван заявив на брифінгу, що США «співпрацюватимуть з Ізраїлем, аби домогтися цього».

Своєю чергою Джо Байден висловив повну підтримку Ізраїлю, назвавши атаку Ірану «неефективною». За словами президента США, ведеться активна дискусія щодо того, як Ізраїль має відреагувати на дії Ірану, і він обговорить це з Нетаньягу.

Останні новини:  У «Хезболлі» підтвердили загибель командувача Алі Каракі

У вівторок увечері Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет. За твердженням Корпусу вартових ісламської революції, уперше було застосовано гіперзвукові ракети «Фаттах».

Також в Ірані заявили, нібито 90% ракет успішно вразили цілі в Ізраїлі. Водночас, за словами представників ЦАХАЛу, більшість з них були перехоплені силами ППО.

Пентагон повідомив, що військові кораблі ВМС США випустили понад десяток перехоплювачів по іранських ракетах, запущених Іраном по Ізраїлю.

Останні новини:  Гарріс або Трамп: опитування показало, хто попереду у найважливішому штаті Пенсільванія


news-xl.net