Названо найпоширеніші причини, чому не заводиться двигун автомобіля

Вчора,   22:30    246

 

Багато автомобілістів відчували тишу після повороту ключа запалювання. Проте двигун не може «померти» в одну мить, без причини. Напевно були «сигнали», які автовласник не помітив або не звернув уваги. Як уточнює портал ampercar.com, є найпоширеніші причини, чому двигун не заводиться.

Якщо машина відкрилася з брелока, не виключено, що причина криється в акумуляторі. Акумулятор може розрядитися, клеми на ньому окислитися, що буде перешкоджати протіканню струму, а дроти можуть згнити. Щоб цього уникнути, потрібно щорічно обслуговувати акумулятор і стежити за станом проводки під капотом. Якщо почистити, перевірити, змастити діелектричним мастилом, можливо, двигун відразу оживе.

Останні новини:  Офіційно представлено новий кросовер Dacia Bigster (фото, відео)

Якщо стартер гуде, але ознак запуску двигуна немає, потрібно перевірити стан свічок запалювання та котушки. Плюс до всього, послухайте, чи працює бензонасос – його завжди можна почути. Це можна зробити в салоні, на вулиці або якщо підняти заднє сидіння. Якщо у відповідь буде тиша, доведеться замінити.

Якщо стартер мовчить, то, швидше за все, він вийшов з ладу. Можливо, буде потрібно оновити бендикс, або щітки.

Останні новини:  У центрі Києва виставили болід Формули-1 легендарних пілотів (відео)

Також причиною тиші в двигуні може бути проблема з електронікою – блоком управління двигуном і датчиком положення розподільного валу. На першому етапі можуть утворитися окиси, цвіль, сліди горіння. У випадку з датчиком можна згадати, як поводився двигун останнім часом. До поломки цієї деталі холодний автомобіль зазвичай заводиться відразу, а ось гарячий стартер доводиться крутити дуже довго.

Останні новини:  Водіям нагадали про штраф за тріщину на вітровому склі авто

Нарешті, проблема може бути в попередньо встановленій сигналізації. Буває так – майстер обрізає дроти від старого сигналу і встановлює новий. І завжди є ймовірність, що один зі старих блоків «оживе» і не дасть машині завестися. Тому, якщо ви купуєте автомобіль з пробігом, обов’язково вивчіть питання – чи немає в ньому старих сигналізацій.


ampercar.com