Як підготувати собаку до прогулянок у прохолодну пору року

Вчора,   23:40    132

На вулиці поки що зберігається доволі комфортна погода, тому у тебе є ще час підготувати свого собаку до прохолодних та навіть морозних днів. Люкс зібрав для тебе усі корисні поради, які допоможуть дуже швидко адаптуватися собаці до зміни сезонів.

Як зробити прогулянку собаки комфортною у прохолодні дні

  • Підбери відповідний одяг. Для собак із короткою шерстю або для тих, хто не любить холод, варто придбати теплий светр або комбінезон. Важливо, щоб одяг не сковував рухи й був комфортним. Ти можеш вже почати знайомити собаку з теплим одягом, щоб він звик до нього. Можеш на короткий період одягати светр чи комбез вдома.
  • Підготуй шерсть. Вже зараз можна зробити грумінг. Варто видалити зайве підшерстя, щоб нове було густим і здоровим. Регулярне розчісування та купання з якісними шампунями допоможуть шерсті добре захищати собаку від холоду.
  • Закаляй собаку. Води тварину на прогулянки рано вранці або ввечері. Температура вже трохи знизилась у ці години, тому собака звикатиме до прохолоди поступово. Це допоможе адаптуватися до зниження температури.
Як підготувати собаку до холоду - фото 647130
  • Зміцнюй імунітет. Порадься з ветеринаром щодо додаткових вітамінів або корисних добавок, які допоможуть зміцнити здоров’я собаки перед холодами. Також зверни увагу на харчування – деяким собакам потрібно більше калорій узимку.
  • Підготуй аптечку. Якщо у тебе ще немає аптечки першої допомоги для собаки, то зараз чудовий час її зібрати. Додай у кошик з ліками засоби для догляду за лапами, а також різні мазі чи антисептики, які можуть знадобитися взимку.
Останні новини:  Шкода фольги про яку ви не знали: убережіть себе від небезпеки

Як вигулювати собаку восени та взимку

  • Захисти лапи. Деякі породи собак, особливо з чутливими лапками, можуть відчувати дискомфорт на холодній землі. Під час прогулянки використовуй захисний крем для лап або спеціальні черевички для собак. Це також допоможе захистити їх від солі та хімічних речовин на тротуарах.
  • Плануй коротші прогулянки. У сильний мороз краще обмежитися короткими прогулянками, але виходити на вулицю частіше. Якщо плануєш довгу прогулянку, то врахуй можливість швидкого повернення додому, якщо собаці стане холодно.
  • Зроби зарядку перед виходом. Перед прогулянкою можна зробити кілька вправ вдома, щоб трохи розігріти тварину. Це допоможе запобігти різкому перепаду температур.
  • Візьми із собою ковдру або підстилку. Якщо плануєш зупинитися десь на холодній поверхні, наприклад, у парку, візьми із собою ковдру або спеціальну підстилку для собаки.
  • Слідкуй за самопочуттям. Звертай увагу на те, як почувається собака під час прогулянки. Якщо вона тремтить, піднімає лапи або намагається залізти до тебе на руки – це знак того, що пора повернутися у тепло.
Останні новини:  Топ-7 популярних б’юті-лайфхаків, якими не варто користуватися через їх марність