Приготувала сир за новим рецептом

Сьогодні,   06:18    217


Був період, коли мені дуже хотілося навчитися робити справжній сир, але потім вирішила, що своєї корови у мене немає, а заради 3 літрів молока не варто морочитися. І почала готувати домашній сир, підібравши для себе кілька простих рецептів, за якими сир можна приготувати за 15-20 хвилин.

Приготування:

Виливаю в каструлю 3 літри молока, ставлю кип’ятитись.

Окремо змішую в мисці 3 яйця та 200 г сметани. Я беру сметану жирністю 25%, але можна взяти 20%. За моїми спостереженнями, чим жирніша сметана, тим твердіше виходить сир.

Останні новини:  Молода картопля “По королівськи”

Окремо в чашці розводжу 1 чайну ложку лимонної кислоти 100 мл. води.

Як тільки молоко зігріється до температури 90 градусів (майже закипить), виливаю в нього сметанно яєчну суміш і розведену лимонну кислоту.

Молоко відразу почне розділятися на 2 фракції, сироватка та сирна маса. Сирна маса в цьому рецепті формується не однією грудкою, а великими пластівцями.

Продовжуємо нагрівати молоко доти, доки воно не закипить. Як тільки піднімається шапка, вимикаємо та залишаємо на 5 хвилин.

Останні новини:  Як зробити рідке варення густішим, щоб воно не витікало з пиріжків

Відміряю 1 чайну ложку солі. Відкидаю сирну масу на друшляк і пересипаю її сіллю.

Можна спочатку посолити молоко, тоді треба взяти 1-2 ст. ложки солі на 3 літри молока. Але майте на увазі, що на виході у вас вийде солона сироватка.

Я сироваткою поливаю рослини, тому солю вже готову сирну масу.

Коли сирна маса відокремлена, ставимо гніт і залишаємо на 3-4 години. За цей час сир спресується, його можна буде прибрати у холодильник.

Останні новини:  Якщо готую м’ясо, то тільки так і ніяк по-іншому

Такий сир виходить досить твердим, добре ріжеться і не липне до ножа.

Буду рада, якщо ви спробуєте та оціните цей рецепт. Смачного вам сиру!


novosti24.kyiv.ua