Фахівець назвав 4 приклади того, як неправильна перевірка рівня мастила на щупі може призвести до поломки двигуна

Сьогодні,   17:31    149

 

Власник сервісного центру з обслуговування автомобілів в інтерв’ю редакції порталу ampercar.com розповів, як спроби деяких водіїв перевірити рівень мастила можуть стати причиною серйозної поломки двигуна.

Деякі водії, які не мають великого досвіду, починають турбуватися про мастило тільки після того, як на приладовій панелі з’являється тривожний значок у вигляді «маслянки». Але досвідчені автомобілісти знають, що регулярна перевірка рівня масла – це основа тривалої і надійної роботи двигуна. Проблема в тому, що навіть такий, здавалося б, рутинний процес може призвести до проблем, якщо підійти до нього недбало. Перевірка рівня мастила в двигуні – це не просто повсякденна рутина, а ключовий етап, що дозволяє оцінити справність двигуна і продовжити термін його служби.

Останні новини:  Європейські продажі китайських електромобілів “обвалились”: опубліковано свіжу статистику

Коли ви дістаєте щуп з мотора, то можете побачити на ньому дві поділки: «максимум» і «мінімум». При проведенні перевірки необхідно уважно переконатися в тому, що щуп дійсно показує поточний стан мастила в двигуні.

Для того щоб точно визначити рівень мастила, потрібно виконати кілька важливих кроків. Перш за все, автомобіль слід поставити на абсолютно рівну поверхню без нахилу, щоб виключити спотворення показань. Потім щуп, який виймається з двигуна, необхідно ретельно витерти насухо чистою ганчіркою. Потім щуп вставляється назад у двигун до упору, а потім знову виймається для аналізу фактичного рівня масла. Якщо він знаходиться в межах позначок «максимум» і «мінімум», можна не хвилюватися, все в межах норми.

Останні новини:  Названо 15 найбільш надійних японських кросоверів та позашляховиків

Буває, що водії роблять грубу помилку при перевірці рівня масла або при працюючому двигуні, або відразу після його заглушення. У такому випадку щуп може обдурити, показавши занижені показники, адже більша частина мастила все одно буде розподілятися по всьому ДВЗ, залишаючи в картері лише частину обсягу. Якщо в цей критичний момент ви вирішите долити мастило до позначки «максимум», є ризик, що зайва кількість оливи буде витіснено через ущільнювачі і прокладки, що неминуче призведе до виходу двигуна з ладу. Щоб уникнути подібних неприємностей, необхідно перевіряти рівень мастила через 15 хвилин після вимкнення ДВЗ.




Крім того, не варто забувати, що перевірка рівня мастила на дорозі, яка має нахил – погана ідея. У такому положенні масло може переміщатися в одну сторону картера, що в свою чергу створить помилкові показання на щупі.

Останні новини:  Десять найнадійніших американських позашляховиків останнього десятиліття


ampercar.com