BMW вважає, що перехід на електрокари загрожує залежністю від Китаю

Сьогодні,   17:00    163


Європі доведеться дедалі більше і більше покладатися на китайські поставки літій-іонних акумуляторів, якщо вона відмовиться від “паливних” машин, сказав генеральний директор BMW Олівер Ципсе. Йдеться про повноцінний перехід на електромобілі, який ЄС планує здійснити до середини наступного десятиліття. Ципсе, як і низка інших впливових фігур з автопрому та політики, вважає, що Європа до цього не готова.

Останні новини:  Toyota не згорне виробництво спорткупе Supra у 2026 році

Крім залежності від китайців, є й інша проблема, якій загрожує заборона в нинішньому вигляді, додав Ципсе. Це масштабне скорочення автопрому ЄС. Попит на “електрички” в Європі виявився нижчим, ніж очікувалося, а державні субсидії недостатньо ефективні.

Охолодження ринку призвело до того, що багато виробників почали знижувати планові показники з випуску електромобілів. Серед них Volkswagen, який зіткнувся з низьким попитом на ID.4 і ID.7 і був змушений переглянути “зелену” стратегію.

Останні новини:  Продажі Jeep в Європі перевершили знакову відмітку

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні нещодавно теж виступила проти майбутньої заборони, назвавши її “саморуйнівною” для місцевої промисловості.

Світові продажі електрокарів і гібридів, що підключаються, у вересні зросли. Це заслуга здебільшого Китаю, пише Reuters, однак і Європа (а саме Велика Британія, Італія, Німеччина і Данія) показала невелике зростання. Так, у КНР попит на електрифіковані машини збільшився майже в півтора раза, до 1,12 мільйона машин, у Європі – на 4,2 відсотка, до приблизно 300 тисяч.

Останні новини:  Український виробник представив автопідйомник на базі Toyota Hilux


nnews.com.ua