Водіям розповіли про важливі правила вибору зимових покришок

Сьогодні,   19:00    162


Для встановлення зимових покришок на машину не слід чекати на випадання снігу, краще змінити шини заздалегідь, коли прогнози погоди обіцяють стабільне похолодання.

За словами експерта, літні покришки можуть почати втрачати еластичність вже за 7 градусів вище 0, що призводить до втрати зчіпних властивостей шин . Тому ризик ДТП на літній гумі збільшується ще до того, як починаються нічні заморозки, мокрий сніг та ожеледь, звичні для середини осені.

Останні новини:  Honda представила ​​гібридний кросовер Breeze 2025

Також експерт додав, що для поїздок містом краще підійдуть фрикційні зимові покришки (липучки). Вони забезпечують більш високу стійкість на мокрому та сухому асфальті та створюють менше шуму.

Шипована гума ідеально підійде для поїздок засніженими та зледенілими дорогами . Якщо ви часто буваєте за містом або пересуваєтеся дорогами, які не чистять від снігу та льоду, варто розглянути цей варіант, порадив експерт.

Останні новини:  Українцям назвали найдоступніші нові електромобілі з повним приводом

При виборі шин слід звертати увагу на розмірність, зносостійкість і вантажопідйомність, а також стежити за тим, щоб на всіх колесах транспортного засобу були встановлені покришки однієї моделі, зазначив експерт .


uamotors.com.ua