Для чого кидати каштани в пральну машинку: екотренд від німецьких господинь

Сьогодні,   14:20    599

Каштани — це не лише символ осені, але й несподіваний помічник у пранні.

Завдяки своїм природним мийним властивостям, каштани можуть стати екологічною альтернативою звичайним пральним засобам. Вони ефективно видаляють забруднення, не завдаючи шкоди тканинам, а також не викликають алергічних реакцій, що робить їх ідеальним вибором для тих, хто піклується про здоров’я та довкілля.

Розповімо, як каштани можуть зробити прання чистим і безпечним.

Останні новини:  Потрібен лише один продукт: як швидко відмити раковину

Німецькі домогосподині володіють однією хитрістю. Вони кидають у пральну машинку каштани.

Чому треба кидати каштани у пральну машинку

У плодах кінських каштанів містяться речовини сапоніни, які мають схожі властивості, як мило. Вони здатні видалити з одягу жирні плями та старі забруднення, які ніяк не відмивалися з речей.

Останні новини:  Як вибрати постільну білизну: яка тканина підходить краще

Однак треба звернути увагу на важливий момент. Каштани у пральну машинку не можна кидати цілими, інакше вони лише пошкодять барабан. Їх треба розрізати та поставити у лляний мішечок, який треба вкинути у пральну машину разом з речами. Якщо розрізати їх буде важко, тоді просто розбийте молотком на маленькі шматочки.

Інший метод. Для нього треба взяти п’ять серцевин каштанів, залити їх водою та настояти кілька годин, щоб на поверхні утворилася біла піна. Настій треба процідити та залити у відсік пральної машини для мийних засобів. Для ефективності можете додати чайну ложку соди чи оцту.

Останні новини:  Як не зіпсувати шлюб на початку спільного життя

Каштани є екологічно чистою альтернативою синтетичним порошкам для прання. Прання з каштанами підходять для людей з чутливою шкірою або алергіями на звичайні пральні засоби.