7 причин, чому механічна коробка передач в авто вигідніша за автоматичну

Сьогодні,   00:19    1108

 

З тих пір, як з’явилася автоматична коробка передач, суперечки між прихильниками механічних і автоматичних коробок передач не вщухають. Портал ampercar.com зібрав найвагоміші аргументи на користь вибору механічної коробки передач.

Для початку варто звернути увагу на ефективність механічної коробки передач. У сучасному світі, де автовиробники активно працюють над екологічністю, механічна коробка передач стає все більш актуальною. Досвідчений автомобіліст, який використовує плавне перемикання передач, рух накатом та інші прийоми, може знизити витрату палива.

Також варто враховувати, що автоматична коробка передач сильніше навантажує двигун. Чим менша потужність двигуна, тим більше ресурсів витрачається на забезпечення роботи АКПП. У деяких ситуаціях автомат може поглинати до 30% потужності двигуна, що істотно впливає на його загальну продуктивність.

Останні новини:  Автомобіль може коштувати дешевше: за що виписують найвищі штрафи водіям в Україні

Що стосується запуску автомобіля в холодну пору року, то тут механічна коробка передач також має перевагу перед автоматичною. Власник автомобіля з механічною коробкою передач може вичавити зчеплення, тим самим виключити зв’язок між трансмісією і двигуном. Це дозволяє стартеру зосередитися тільки на обертанні двигуна, без необхідності мати справу з густою трансмісійною рідиною. У випадку з автоматичною коробкою передач такий маневр просто неможливий, що робить зимовий старт більш складним і енерговитратним.

Ще однією незаперечною перевагою механічної коробки передач є можливість завести автомобіль навіть з розрядженим акумулятором. Автомобіль з механічною коробкою передач може ожити буквально на ходу – досить скотити його вниз під невеликим ухилом, включивши передачу. У випадку з автоматичною коробкою передач такий трюк не підійде, так як АКПП не створює жорсткого зв’язку між двигуном і колесами.

Останні новини:  Ринок електромобілів в Україні: які моделі найчастіше купують українці

Крім того, при поломці автомобіля з механічною коробкою передач його легко відбуксирувати до найближчого сервісу без використання евакуатора. З транспортними засобами, оснащеними автоматичними коробками передач, ситуація складніша. Теоретично його можна буксирувати на невеликі відстані, але ризик серйозного пошкодження коробки передач дуже високий, і це робить процес набагато більш ризикованим і небажаним.




Коли справа доходить до обслуговування, механічна коробка передач демонструє свої явні переваги. Наприклад, для автоматичних коробок передач потрібен набагато більший обсяг трансмісійної рідини, ніж це необхідно для механічної коробки передач. Це не тільки збільшує витрати на обслуговування, але і ускладнює процес обслуговування.

Останні новини:  Mitsubishi оновила Outlander для ринку ЄС


ampercar.com