Як приготувати ідеальний томатний сік на зиму

18.09.2024   09:31    441

Томатний сік – це не тільки чудовий напій, але й основа для багатьох страв, як-от борщ, соуси та підливи. Домашній томатний сік, збережений на зиму, зберігає всю користь свіжих помідорів, а його смак набагато насиченіший і натуральніший, ніж магазинні варіанти. Процес приготування досить простий, і зусилля варто докласти, щоб взимку насолоджуватися літнім смаком.

  • 10 кг стиглих помідорів;
  • Сіль (за смаком, приблизно 1 ст. ложка на літр соку);
  • Цукор (за бажанням, приблизно 1 ч. ложка на літр соку).

Помідори потрібно добре промити і видалити плодоніжки. Якщо є пошкоджені чи зіпсовані частини, їх теж слід обрізати. Для того, щоб отримати сік без шкірки і насіння, помідори можна обдати окропом і зняти з них шкірку.

Останні новини:  3 прості рецепти яблучних десертів з начинкою

Як приготувати смачний томатний сік без цукру

Наріжте помідори на частини і пропустіть їх через соковижималку або м’ясорубку. Якщо використовуєте м’ясорубку, пропустіть томатну масу через сито, щоб відокремити шкірку і насіння. Сік має бути однорідним і без зайвих домішок.

Отриманий сік перелийте в велику каструлю і поставте на середній вогонь. Доведіть його до кипіння, постійно помішуючи, щоб він не пригорів. Після закипання зменшіть вогонь і варіть сік ще 10-15 хвилин. Додайте сіль і цукор за смаком, залежно від того, наскільки солодкі або кислі у вас помідори. За бажанням можна додати спеції, як-от чорний перець або лавровий лист, але класичний варіант – це просто сіль і цукор.

Останні новини:  Не полінувалася й начинила макарони фаршем
Рецепт смачного томатного соку на зимуРецепт смачного томатного соку на зиму

Поки сік вариться, підготуйте банки і кришки. Банки потрібно добре вимити і простерилізувати. Це можна зробити в духовці, на пару або прокип’ятити у воді. Кришки теж необхідно прокип’ятити кілька хвилин.




Гарячий сік розлийте по стерилізованих банках, залишаючи трохи місця до краю. Закатайте банки стерилізованими кришками. Після закатування банки необхідно перевернути догори дном і накрити ковдрою, щоб вони повільно охололи. Це допоможе соку краще законсервуватися.

Останні новини:  Кокосово-шоколадна насолода з полуницею

Після того, як банки повністю охолонуть, їх можна перенести на зберігання в прохолодне, темне місце – підвал або комору. Правильно приготований томатний сік зберігається всю зиму і навіть довше, не втрачаючи своїх смакових якостей.



noviydoctor.com