Як знайти спільну мову зі скигліями та песимістами

06.09.2024   09:40    444

Навіть з такими людьми можна знайти спільну мову. Головне — врахувати кілька нюансів.

Не намагатися виправити

Перше, що хочеться зробити — дати песимісту пораду і запропонувати варіант вирішення проблеми. Але часто людина знаходить тисячі виправдань для свого зволікання, і ніякі поради не допоможуть, а наполягання на своєму може призвести до сварки. Тому важливо прийняти людину такою, як вона є.

Нехай вона постійно скаржиться на своє життя, але потрібно не звертати на це увагу і бути гарним другом. Важливо вислуховувати все, що вона говорить, адже для цього і потрібна дружба. А якщо людина не готова постійно слухати про проблеми друга, то варто задуматися про те, щоб розірвати всі відносини з ним. Так само потрібно вчинити та з другою половинкою, адже, можливо, люди просто не підходять одне одному з такими різними поглядами на життя.

Останні новини:  Астрологи розкрили секрет, який напій відповідає вашому знаку зодіаку

Маніпуляції

Бувають і люди, яких називають «емоційними вампірами». Вони скаржаться на життя і поступово висмоктують всю позитивну енергію з людини. Таких людей відразу потрібно виявити та припинити з ними спілкування.

Звичайно, не треба просто припинити відповідати на дзвінки, а постаратися пояснити ситуацію. Можливо, вдасться знайти рішення. Але часто такі маніпулятори не хочуть мінятися. Вони шукають собі людину, в якої будуть забирати всю енергію і не мають наміру змінювати себе.

Підтримка і розуміння

Песимісту краще не давати поради, а підтримувати. Це не означає, що треба заохочувати їх погані думки. Важливо просто постаратися зрозуміти людину і розібратися в її проблемах. І можливо, що саме така підтримка змусить людину задуматися про своє життя.

Останні новини:  Три способи наточити кухонні ножі без спеціальних приладів

Не відповідати негативом

Помилкою буде при спілкуванні з песимістом підтримувати його злість і образу. Наприклад, людина лає свого колишнього коханого. Другу не варто підкладати у вогонь ненависті ще й свої аргументи. Потрібно постаратися розібратися, чому людина засмучена.

Можливо, песиміста вдасться переконати, що цей чоловік не винен у ситуації, що склалася. Тому не варто відповідати негативом на негатив, а краще розібратися в ситуації, навести доводи або просто погодитися з людиною, не відповідаючи її негативом у відповідь.




Поставити питання

У спілкуванні з людиною, яка налаштована на негативні емоції, краще всього прямо запитати її, чого вона чекає від спілкування. Багатьом досить просто виговоритися і прийти в себе. А деякі починають користуватися становищем і в спілкуванні постійно кажуть про власні невдачі та нещасливе життя.

Останні новини:  Експерт назвала кілька способів легко прибрати поганий запах у квартирі

Найкраще запитати таку людини про те, як можна її допомогти та що зробити для того, щоб їй стало краще. Такі питання, до речі, допоможуть визначити, чи не є людина «емоційним вампіром». До того ж це не образить співрозмовника. І можливо, що він навіть прямо відповість на питання і пояснить, навіщо він розповідає про свої невдачі.

Спілкування може допомогти знайти взаєморозуміння з найбільш складною і незрозумілою особистістю. Головне — проявляти дружність і підтримувати.