В Україні одна камера автофіксації “заробила” понад 18 млн грн: подробиці

18.09.2024   16:00    178

З 1 січня по 31 серпня 2024 року “найуспішніша” в Україні камера автофіксації “заробила” понад 18 млн грн на штрафах за перевищення швидкості. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій (ЦТС) з посиланням на Міністерство внутрішніх справ України.

У відомстві розповіли, яка камера автоматичної фіксації правопорушень на трасі найуспішніша в Україні.

“Найрезультативніша – на відрізку дороги між Рівним та Житомиром, а саме у селі Дідовичі у напрямку Києва (км 247+134). З 1 січня по 31 серпня 2024 року вона “заробила” понад 18 839 888 грн на штрафах за перевищення швидкості”, – йдеться в повідомленні МВС.

Останні новини:  Рідкісний автомобіль під назвою «Сонячний вогонь» помічено в Києві

Друге місце посіла камера автоматичної фіксації правопорушень на трасі M-30, Ксаверівка, на ділянці колії з Вінниці до Хмельницького. Вона принесла бюджету 65 228 штрафів на суму 16 412 980 грн.

Третє місце у камери на трасі М-09 Тернопіль – Рава-Руська, км 66 +283. Вона зафіксувала 67 222 правопорушення, за якими виписано адміністративні ухвали на суму 14 581 560 грн.

В Україні стало більше камер фіксації порушень ПДР

Патрульна поліція попередила водіїв про збільшення кількості приладів TruCAM та ділянок, на яких вимірюватимуть швидкість руху. Їх встановили на аварійно-небезпечних ділянках і місцях з найбільшою кількістю ДТП.

Останні новини:  Міжнародною вантажівкою 2025 року обрано Mercedes-Benz eActros 600

Місця розташування приладів TruCAM визначено відповідно до стану аварійності та на аварійно-небезпечних ділянках і місцях (ділянках) концентрації ДТП, скоєних через порушення водіями встановлених обмежень швидкості руху.

У регіонах, де тривають активні бойові дії, зокрема в Донецькій та Луганській областях, прилади контролю за вимірюванням швидкісного режиму транспортних засобів тимчасово не використовуються, а в Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Херсонській — використовуються на окремих ділянках автомобільних доріг.

З урахуванням воєнного стану та результатів проведеного аналізу аварійності, до 333 ділянок внесені такі зміни:

  • додано 17 нових ділянок;
  • внесено зміни до 3 ділянок;
  • видалено з переліку 1 ділянку;
  • призупинено роботу на 54 ділянках.
Останні новини:  Названа європейська країна, в якій електромобілів уже більше, ніж бензинових авто

За чотири роки, відколи в Україні було запущено систему автофіксації порушень правил дорожнього руху, водії сплатили до бюджету штрафів на суму понад 2,1 мільярда гривень.




Наразі 265 приладів контролю встановлені у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Камери функціонують у 25 містах та 15 областях держави, окрім областей, де тривають бойові дії.


newsauto.com.ua