Учені спрогнозували, що буде, якщо розтане льодовик Судного дня

Сьогодні,   11:30    182

Група науковців, що вивчає льодовик Твейтса, оголосила про його прискорене танення та ймовірне незворотне руйнування, що може спричинити значне підвищення рівня світового океану. Ці висновки були представлені в новому звіті, який ґрунтується на шести роках досліджень, проведених у рамках Міжнародного проєкту з вивчення льодовика Твейтса.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на CNN.

З 2018 року науковці активно досліджують льодовик Твейтса, який часто називають “льодовиком Судного дня”, і роблять невтішні висновки. Роберт Лартер, морський геофізик з Британської антарктичної служби, зазначає, що відступ льодовика значно пришвидшився за останні три десятиліття. Вчені прогнозують, що його повне руйнування може статися протягом 200 років, що призведе до серйозних наслідків для прибережних регіонів у всьому світі.

Останні новини:  Штучний інтелект допоміг виявити сотні нових загадкових геогліфів Наски

Льодовик Твейтса містить достатньо води, щоб підняти рівень моря на понад 60 сантиметрів. Однак його повне руйнування здатне збільшити рівень океану на цілих три метри, що поставить під загрозу такі великі міста, як Майамі, Лондон, а також прибережні райони Бангладеш і острови Тихого океану. Через своє розташування на схилі льодовик особливо вразливий до теплого океанського впливу.

Друзі, терміново потрібно зібрати на DJI Mavic 3 для 154 ОМБр. Хто скільки може, окупанти самі себе не знищать. Долучитися до збору можна тут.

Останні новини:  Науковці виявили дуже дивний вид динозаврів

Застосування підводних роботів та супутникових технологій показало, що теплі океанічні води активно проникають під льодовик, викликаючи його швидке танення. Історичний аналіз даних свідчить, що льодовик почав стрімко відступати ще в 1940-х роках, імовірно через кліматичне явище Ель-Ніньо.

Попри побоювання щодо руйнування льодовикових шельфів, комп’ютерні моделі показують, що цей процес може бути менш імовірним, ніж раніше передбачалося. Однак науковці наголошують, що навіть при скороченні викидів вуглецю льодовик Твейтса може повністю зникнути до XXIII століття.
Источник: https://www.planetanovosti.com/ucheni-sprohnozuvaly-scho-bude-yakscho-roztane-lodovyk-sudnoho-dnya

Останні новини:  Археологи знайшли кам'яну голову давньоримського періоду на розкопках в Англії