Полийте цим ґрунт для неймовірного врожаю

05.09.2024   16:12    667

Настала осінь, городні культури вже прибрано, і саме час подбати про ґрунт, знезаразивши його від шкідників та хвороб, які накопичилися за весь сезон.

Тільки чистий ґрунт зможе добре відновитися за зиму й навесні безпечно підтримувати ріст молодих городніх культур.

Найкращим варіантом для цього є обробка мідним купоросом. Ця речовина не викликає звикання у бактерій та шкідників, тому її ефективність не падає з часом. Кожні два-три роки ми рекомендуємо проливати ґрунт розчином мідного купоросу наприкінці вересня або на початку жовтня.

Останні новини:  Яке добриво потрібно калам для цілорічного цвітіння

Купорос відмінно розчиняється в гарячій воді. Для обробки ґрунту потрібно використовувати тривідсотковий розчин мідного купоросу. Якщо на ділянці залишилися рослини, і ви не хочете обпекти листя, можна додати негашене вапно і отримати бордоську рідину.

Городники розповіли лайфхак для землі для рясного врожаю

На відро води необхідно розвести 300 грамів мідного купоросу, ретельно розмішати, додати трохи гашеного вапна і пролити ґрунт по всій ділянці за допомогою дрібної лійки, щоб витрата рідини була мінімальною.

Такий склад допоможе позбутися всіх грибкових хвороб, які планували перезимувати в ґрунті. Крім того, від цього засобу гинуть ґрунтові шкідники, які можуть знищити всі ваші весняні посадки. Цей засіб також ефективний у боротьбі з плямистістю на фруктових деревах і допоможе позбутися моніліозу, парші, мікозу та інших патологій. Жоден сад чи город не застрахований від появи грибків навесні, і щоб уникнути їх з ймовірністю 100%, ми рекомендуємо використовувати мідний купорос для осінньої обробки.

Останні новини:  З чим не можна поряд садити на городі перець



noviydoctor.com