Що треба знати володаркам кучерявого волосся

17.09.2024   15:00    163

Багато дівчат з прямим волоссям мріють про об’ємні кучері, що змушують божеволіти своєю красою, і чого тільки не роблять для цього: плойки, бігуді, хімічна завивка і багато-багато іншого. Ну а що вигадати дівчатам, які отримали від природи у подарунок пишну шевелюру? Читайте далі, як грамотно доглядати за кучерявим волоссям.

Зволожуйте волосся

У першу чергу, дівчатам з кучерявим волоссям варто особливу увагу приділяти вибору засобів для догляду. У кучерявих дівчат практично завжди пористе волосся, якому не вистачає зволоження, тому, коли ви вибираєте засіб для домашнього догляду, обов’язково дивіться, щоб на флаконі було слово „repair”, що означає глибоке зволоження, наповнення і живлення.

Останні новини:  Як прибрати фарбу з балончика з різних поверхонь: дієві лайфхаки

Кучерявим дівчатам слід підбирати шампуні, бальзами, маски та інші засоби саме для такої шевелюри. У такі серії закладений певний відсоток зволоження, необхідний кучерявому волоссю.

Не нехтуйте етапами догляду

Обов’язково треба використовувати кондиціонер для волосся. Бажано, щоб він був без сульфатів, які сушать шевелюру. Фахівці радять користуватися незмивним кондиціонером або ж олією, але, зазвичай, олія більше живить волосся, робить його більш слухняним, приємним на дотик і м’яким — пасма краще піддаються розчісуванню. Але олія обов’язково має бути гарною: якщо дешева, то, крім запаху, вона нічого не дасть.

Стрижіться правильно

Останні новини:  Що означають символи на етикетках одягу, яке значення трикутників: чому це треба знати кожному

Також варто бути уважними під час відвідування перукарні. Якщо ви приходите на стрижку, то волосся не можна стригти філірувальними ножицями — від цього воно буде ще більш пухнастим і некерованим.

Рідше користуйтеся феном

Кучерявим дівчатам краще відмовитися від фена і сушити волосся природним способом, щоб зробити кучері помітними. Але якщо все ж таки довелося скористатися феном, необхідно використовувати спеціальну насадку — дифузор. Також не варто нехтувати продуктами для укладання з термозахистом. Зверніть увагу на кремові засоби, що не містять спирту. Розчісувати кучері треба обережно або гребенем з рідкими зубцями, або спеціальною щіткою.

Останні новини:  Як розтягнути взуття на розмір більше у домашніх умовах