Рідкісна двоколірна лисиця помічена у Швеції

07.09.2024   00:30    7

У Швеції сфотографували незвичайну двоколірну лисицю, яка полювала на птахів. Знімок тварини з унікальним забарвленням опублікувала у Facebook Marja-terttu Karlsson.

На фотографії видно лисицю, чиє хутро має незвичайне поєднання кольорів: руде з великими білими плямами на тілі. Автор фото підписала знімок “På fågeljakt” (На полюванні на птахів), що вказує на те, що лисиця була помічена саме під час полювання.

Останні новини:  Вчені знайшли в глибинах океану можливе джерело зародження життя на Землі

 

Тварину зафіксовано на фоні лісу, серед високої трави. Її незвичайне забарвлення привернуло увагу багатьох користувачів соціальної мережі, які в коментарях висловлюють своє захоплення та обговорюють можливі причини такого кольору хутра.

Цікаво, що це не перший випадок спостереження незвичайної лисиці у Швеції. У листопаді 2023 року в місті Паяла фотограф Лотта Нюберг зафіксувала іншу лисицю з подібним незвичайним забарвленням, що також викликало значний інтерес у ЗМІ та серед фотографів природи.

Останні новини:  У стародавніх вулканах знайшли джерело рідкісних металів для електроніки

Такі випадки нетипового забарвлення у диких тварин трапляються рідко, але не є унікальними. Вони можуть бути результатом природних генетичних варіацій.

Спостереження за такими незвичайними тваринами викликає значний інтерес як у місцевих жителів, так і у фотографів природи. Однак важливо пам’ятати про необхідність обережного ставлення до диких тварин і дотримання безпечної дистанції при спостереженні за ними у їхньому природному середовищі.

Останні новини:  Екстремальний сезон ураганів: учені очікували десятки великих штормів, але вони втекли