Ресторан української кухні вперше увійшов до престижного рейтингу Michelin Guide

Вчора,   12:40    152

Ресторан української кухні “Anelya” вперше увійшов до престижного рейтингу  Michelin Guide. Відкрив його у американському Чикаго шеф-кухар з українським корінням @johnnycooks і назвав на честь своєї бабусі з України.

Про це розповів відомий український ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко.

“Зараз цей заклад став першим в історії рестораном української кухні, який увійшов у Michelin Guide. (Хоча українці зараз якраз ще борються за те, щоб заклад назвали “українським”, бо в гіді він чомусь став “Eastern European”). Але це вау”, – написав у себе на сторінці в Інстаграм пан Євген.

Починалося все як поп-ап з українською їжею, який шеф-кухар організовував, щоб зібрати гуманітарну допомогу для Харківщини.

“Але потім Джонні вирішив створити цілий український ресторан — який моментально став успішним. От вам і доказ, що допомагати Україні та поширювати українське — завжди хороша ідея”, – підсумовує Євген Клопотенко.

Путівник Мішлен – найбільш відомий і впливовий з сучасних ресторанних рейтингів, що видається компанією з виробництва шин Michelin з 1900 року.

Критерії присудження рейтингу складають комерційну таємницю компанії “Мішлен” і не є надбанням громадськості, проте відомий головний критерій – кухня. З точки зору гіда, атмосфера, обслуговування, інтер’єр і цінова ніша – все це вторинне по відношенню до страв, що подаються.

Останні новини:  Президент Естонії: Генасамблеї ООН потрібне право долати вето постійного члена Радбезу

У гіді не розглядаються “модні” заклади і ресторани без авторської кухні (тобто без шеф-кухаря).

Відомо, що найчастіше зірки присуджують шефам, а не ресторанам, таким чином, шеф може піти і “прихопити” свою зірку в інший ресторан.



pb-news.info