Пиво допомагає запобігти віковому занепаду мозку та деменції

17.09.2024   22:00    1231

Дослідження за участю 25 000 осіб показало, що помірне споживання пива забезпечує певний захист від вікового погіршення роботи мозку та розвитку деменції.

Деменція – це синдром, що супроводжується деструктивним набором симптомів, пов’язаних із занепадом мозкової діяльності та руйнуванням людської особистості.

Зокрема, австралійськими науковими фахівцями з Університету Нового Південного Уельсу були проаналізовані звички, пов’язані з вживанням алкоголю, стосовно показників недоумства серед 25 000 осіб віком від 60 років. Результати аналізу показали, що у людей, які випивали до літра пива на день, ймовірність розвитку деменції була на третину нижчою, ніж у непитущих.

Останні новини:  2 прості звички, які ведуть до передчасного старіння

Вчені робили розрахунки, спираючись на інформацію, зібрану за 40 років спостережень. Ніхто з піддослідних на початок дослідження у відсутності ознак схильності до деменції. До фіналу проекту її діагностували у понад 2 тис. осіб.

Коли дослідники глибше вивчили зв’язок між вживанням спиртного і схильністю людей до деменції, з’ясувалося, що люди, які вживають алкоголь, краще захищені від її появи з віком порівняно з абсолютними непитущами. За словами дослідників, їх дані збігаються з результатами низки інших досліджень, які також вказують на подібну кореляцію.

Загалом, встановили автори нового проекту, вживання алкоголю в кількості до 40 грамів етанолу на день — що еквівалентно двом півлітровим кухлем пива або двом стандартним келихам вина — пов’язане з нижчим ризиком розвитку деменції порівняно з випадками, коли алкоголь не вживається зовсім.

Останні новини:  Ходьба добре допомагає зменшувати жирові відкладення у печінці

Причину такого зв’язку, вважають вчені, ще належить встановити.