Осінні правила підготовки хости до зими

07.09.2024   10:31    290

На багатьох клумбах та біля садових доріжок ростуть хости. Гарне декоративне листя, елегантне цвітіння — ці рослини ефектно доповнюють дизайн посадок в поєднанні з іншими квітами та рослинами.

Хоста завоювала імідж невибагливих та універсальних рослин, які любить тінь. Вона добре росте навіть там, де багаторічники часто капризують. Хоча хости й витривалі рослини, проте їм також потрібен правильний догляд. Особливо, коли мова йде про зимування.

Останні новини:  Прямі ознаки готовності гладіолусів до осіннього викопування

Що треба робити з хостою

Найперше, коли хоста завершує цвітіння, сухі квіти потрібно зрізати. Якщо настала осінь, а ви ще цього не зробили, тоді проведіть санацію рослини на наявність сухих квітів.

Зимування означає, що рослині потрібно мати достатній запас поживних речовин. Восени її підживлюють мінеральними калійно-фосфорними добривами. Для цієї мети підійде суперфосфат або сульфат калію. В магазинах продається добриво, на якому відразу є позначка, що воно осіннє. Таке теж зручно використовувати.

Мульчування важливе для хости. Його також восени потрібно провести. Це допоможе захистити рослину від вимерзання на випадок сильних морозів. Присипають кущ вище точки росту. Якщо у вас є подрібнені гілки після садового подрібнювача, можна присипати ними. Опале листя, торф, компост також для цього підійде.

Останні новини:  5 справ на городі, які обов’язково необхідно зробити у вересні


elegantwoman.kyiv.ua