Названо мінерал, який знижує ризик серцевих захворювань і може позбавити тривожності

Вчора,   20:31    671


Магній не найважливіший мінерал або вітамін, який використовує організм, але він один з найбільш багатофункціональних. Мінерал бере участь у більш ніж 300 ферментативних реакціях в організмі, включаючи регулювання артеріального тиску і підтримку імунної системи.

В середньому людське тіло містить близько 25 грамів магнію в будь-який момент часу, причому близько половини цієї кількості зберігається в скелеті, а решта – в м’язах, м’яких тканинах і рідинах організму. В даний час дослідження показують, що наявність магнію і додавання добавки може знизити ризик серцевих захворювань у людини.

Останні новини:  Некорисні харчові звички, які точно не приведуть до схуднення

Дослідження, проведене Інститутом серця Сент-Люкс, показало, що дефіцит магнію може збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

“Магній відіграє важливу роль у здоров’ї серцево-судинної системи. Це сприяє правильному збереженню потенціалу клітинних мембран мітохондрій і відіграє ключову роль у антиоксидантних шляхах організму”.

Це пов’язано з тим, що магній необхідний організму для підтримки роботи серцевого м’язу.

Останні новини:  Неприємні відчуття в ногах можуть говорити про венозну недостатність

Дослідники, які брали участь у дослідженні, також виявили, що у людей, які перенесли серцеву недостатність, був дефіцит магнію, що призвело їх до встановлення зв’язку між кількістю магнію в організмі людини і ризиком серцевих захворювань.

Дані також показали, що пацієнти, яким давали магній після серцевого нападу, мали менше шансів померти. Дослідження показало, що магній має й інші переваги щодо інсультів, припускаючи, що «магній відіграє важливу роль у патогенезі гострого ішемічного інсульту. Проте необхідні додаткові дослідження для подальшого з’ясування механізму, за допомогою якого магній надає ці ефекти».

Останні новини:  Вчені довели користь імбиру для імунітету

Автори також відзначили, що західні дієти вплинули на те, наскільки середня людина може поліпшити свій рівень магнію без добавок:

“У західній дієті часто мало магнію через очищення та обробку продуктів”.


uapress.kyiv.ua