Названі точні ознаки, після появи яких ремінь ГРМ вимагає термінової заміни

18.09.2024   17:31    968

У деяких ситуаціях автовиробники ставлять якісь недосяжні терміни щодо заміни ременів ГРМ. Мовляв, цей виріб може стабільно проходити 120 – 150 тисяч кілометрів. У деяких ситуаціях це справді так, а часом ремінь потребуватиме заміни вже при пробігу 70 – 80 тисяч кілометрів. Багато в чому впливає манера водіння автомобіліста, а також якість самого елемента. То як визначити, коли цей розхідник необхідно терміново змінювати?

Насправді тут все досить просто і можна робити висновки лише на візуальному сприйнятті. Поява на ремені значних слідів зносу – це явний привід замінити виріб та супутні розхідники якнайшвидше, щоб найближчим часом не стався обрив, а після цього пошкодження двигуна. До речі, треба нагадати, що більшість ДВЗ мають проблему з обривом ременя, коли після цього явища потрібен капітальний ремонт силового агрегату.

Останні новини:  Названа європейська країна, в якій електромобілів уже більше, ніж бензинових авто

На необхідність термінової заміни може вказувати не лише знос ременя газорозподільного механізму, а й характерний свист підшипника при обертанні ролика. І тут суть проблеми криється не лише в самому виробі, а приводному механізмі, у якому вийшла з ладу певна деталь. На жаль, якщо змінюється відповідний шків, то і сам ремінь підлягає заміні. Можна, звичайно, спробувати повернути старий розхідник, але в цьому випадку жоден майстер не дасть гарантії на свою роботу.

Ще одна явна ознака того, що настав той самий час для заміни ременя ГРМ, – це утворення на поверхні виробу тріщин і серйозних потертостей. Подібне явище зустрічається в основному з деталями низької якості, коли автомобіліст, розглядаючи покупку розхідників, вважає за краще заощадити, адже сама по собі процедура не з дешевих, так ще й запчастини коштують чимало. В даному випадку економити фахівці не рекомендують, адже обрив низькоякісного ременя може вилитися в більш серйозні витрати.

Останні новини:  «Автогаз» може здорожчати до 40 грн за літр

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це розтяг ланцюга, який використовується замість ременя на деяких моторах. На відміну від звичного згаданого елемента ланцюг не обривається при тривалій експлуатації, а розтягується, що може призвести до перескоку між ланками. Ефект у цьому випадку для двигуна буде досить неприємний і будуть потрібні витрати на ремонт. Сам собою ланцюг розрахований на більш тривалий термін експлуатації в межах 200 – 250 тисяч кілометрів пробігу, але в деяких ситуаціях заміна потрібна частіше.





wheel-news.com

Останні новини:  Власникам машин з протитуманними фарами «світять» штрафи: роз’яснення