Скандальний шеф-дизайнер BMW перейде до Rolls-Royce

Вчора,   10:31    435

Скандальний шеф-дизайнер BMW перейде на роботу до Rolls-Royce. Німецька марка звільнила з посади Домагоя Дукеча — автора спірних експериментів з «ніздрями», який очолював дизайнерський підрозділ з квітня 2019 року.

Дизайнерський підрозділ BMW розділять надвоє. Найбільші та найдорожчі BMW (у тому числі Alpina) куруватиме Максиміліан Міссоні, який перейшов до німецького концерну з компанії Polestar. Дизайн BMW M та компактних моделей довірили Оліверу Хеймлеру, який останні сім років був шеф-дизайнером MINI. Колишній керівник дизайн-центру Rolls-Royce Андрес Вармінг, своєю чергою, очолить напрямок передового дизайну BMW, тобто відповідатиме за концепт-кари.

Останні новини:  Названі точні ознаки, після появи яких ремінь ГРМ вимагає термінової заміни

Миттєвої зміни курсу після перестановок чекати не варто, адже не всі проєкти Домагоя Дукеча отримали серійне втілення. Однак у наступних поколіннях баварські флагмани стануть менш епатажними, адже Максиміліан Міссоні відомий своїм консервативним підходом. Його роботи в Polestar та Volvo не можна назвати революційними, але дизайн екстер’єру не викликає суперечок, а боси BMW втомилися від дискусій з приводу зовнішності.

На чолі Rolls-Royce у Домагоя Дукеча може бути менше можливостей проявити себе: життєві цикли британських машин дуже довгі, зміни у зовнішності не вітаються, а покупці насторожено ставляться до інновацій. Найближчим проєктом хорватського стиліста може бути Phantom дев’ятого покоління, але його дебют навряд чи відбудеться раніше 2030 року.

Останні новини:  На Нюрбургринзі помітили рідкісний спорткар з України


avtomir.ua