McLaren анонсувала новий суперкар W1

Вчора,   22:51    134
Компанія McLaren Automotive готується презентувати новий суперкар W1.

Новий суперкар під назвою McLaren W1 буде представлено в неділю, 6 жовтня 2024 року, о 15:00 за київським часом (14:00 за центральноєвропейським часом). 

McLaren пояснює нову назву так: «Назва W1 визнає менталітет McLaren чемпіона світу, а дата публічного відкриття відзначає 50-ту річницю першої перемоги McLaren у чемпіонаті світу серед конструкторів у Формулі 1 та перемоги Емерсона Фіттіпальді у заліку пілотів 1974 року з McLaren».  

Останні новини:  Перехід на літній час небезпечний для водіїв

Також опубліковано коротке відео: 

McLaren W1 є спадкоємцем легендарних McLaren F1 і P1, тому його можна вважати гіперкаром. Про технологію поки нічого не анонсується. Побудований між 2013 і 2015 роками, P1 виробляв 916 кінських сил від комбінації 3,8-літрового турбо V8 з електродвигуном. 

На даний момент найбільш екстремальним McLaren є Solus GT, одномісний автомобіль із центральним розташуванням двигуна, який не дозволений на дорогах і має омологацію FIA. 5,2-літровий атмосферний двигун V10, який обертається зі швидкістю до 10 000 об/хв, видає близько 840 к.с. (632 кВт) і 650 Нм крутного моменту. 

Останні новини:  Фахівець розповів, після появи яких звуків в машині, потрібно терміново на сервіс

Дивлячись на таких конкурентів, як Lamborghini або Ferrari, форма плагін-гібрида здається уявимою у випадку W1. Отже, можна уявити поєднання потужного бітурбованого двигуна внутрішнього згоряння з одним або кількома електродвигунами. McLaren, ймовірно, націлиться на магічну межу в 1000 к.с.  

«Визначений справжніми принципами суперкарів, McLaren W1 є найкращим втіленням суперкара McLaren. Завдяки нашій багатій історії перегонів і нашому менталітету світових чемпіонатів W1 розширює межі продуктивності та гідний назви «1». Як і його попередники, F1 і McLaren P1, W1 визначає правила справжнього суперспортивного автомобіля», – сказав Майкл Лейтерс, головний виконавчий директор McLaren Automotive. 





motorcar.com.ua

Останні новини:  Ford планує відмовитися від “нудних” автомобілів