Ford планує відмовитися від “нудних” автомобілів

Сьогодні,   15:45    132

 

Рішення Ford припинити виробництво моделей Fiesta, Focus, Fusion і Taurus кілька років тому викликало подив, особливо в Європі, де також зняли з конвеєра Fiesta і Mondeo, а Focus планують припинити у 2025 році. Генеральний директор Ford Джим Фарлі пояснив, що компанія виходить із «бізнесу нудних автомобілів» і переходить до виробництва «культових» моделей, таких як Bronco, Mustang і Raptor, які, на думку Ford, мають більше перспектив.

Останні новини:  Названо найбільш продаваний автомобіль у Європі

Попри те, що ці моделі були популярними серед покупців, Фарлі зазначив, що інвестувати в них далі не доцільно, особливо порівняно з комерційними автомобілями. Ford вирішив зосередитися на електричних позашляховиках, зокрема Explorer і Capri на платформі MEB від Volkswagen, а також електричному кросовері Puma. При цьому компанія змінила свої плани і відклала перехід на повністю електричні автомобілі до 2030 року.

Останні новини:  Друге пришестя 2JZ: Toyota готує нового турбо-монстра

Однак конкуренти, такі як Volkswagen, Toyota та Hyundai, продовжують виробляти звичайні автомобілі, що ставить їх у вигідну позицію на ринку. Продажі Ford в Європі падають, зокрема у червні 2024 року вони знизилися на 16,9%, що призвело до зменшення частки ринку з 4,1% до 3,3%.

Останні новини:  Від $33 000: ефектний електричний кросовер Avatr 07 представили офіційно

На європейському ринку найбільш продаваними моделями першої половини 2024 року були не позашляховики, що додає ризиків для Ford. Обмежена лінійка автомобілів, включаючи Puma, Kuga, Mustang Mach-E та кілька електромобілів на базі VW, може посилити конкуренцію з іншими автовиробниками.


mmr.net.ua