Автомеханік розповів, коли потрібно використовувати ручне гальмо на автомобілі з механічною коробкою передач

Сьогодні,   21:38    312

 

Автомобілі з механічною коробкою передач продовжують користуватися популярністю в Україні. Такі автомобілі часто стають першим вибором для водіїв-початківців. Існує думка, що при експлуатації МКПП ручне гальмо не потрібне, так як досить залишити машину на передачі, щоб уникнути її кочення. Однак чи так це насправді? Яка роль ручного гальма в цій ситуації?

Якщо в автомобілі є гальмо стоянки, його використання є обов’язковим, навіть якщо автомобіль припаркований на ідеально рівній дорозі, де він не може котитися. Однак паркування на передачі – звичайне явище, яким користується більшість водіїв.

Останні новини:  Коли та де пасажирам п’яного водія загрожує до п’яти років ув’язнення

Коли автомобіль буде включений на передачу, він буде захищений від крену за умови, що правильна передача підібрана в залежності від ухилу поверхні. Наприклад, при паркуванні на спуску найкраще включити задню передачу, а на підйомі – другу або третю. Однак цього недостатньо: важливо також використовувати ручне гальмо. Не менш критично – частково повертати колеса, щоб у разі непередбаченого кочення машина опинилася на узбіччі, а не на проїжджій частині, розповів автомеханік в інтерв’ю ampercar.com.

Коли справа доходить до утримання автомобіля на місці за допомогою механічної коробки передач, особливо якщо не працює стоянкове гальмо, варто звернути увагу на потенційні проблеми. В автомобілях з бензиновими двигунами потійна стоянка на передачі без використання ручного гальма може призвести до надмірного зносу ременя ГРМ, що спровокує його розтягнення.

Останні новини:  Kia Tasman: фінальні тести пікапа в пустелі

Крім того, таке використання коробки створить на нього додаткове навантаження. Також необхідно враховувати, що коли водій заводить машину і починає поїздку, необхідно буде вжити додаткових заходів для запобігання різкого ривка.


ampercar.com