Лідер опозиції Венесуели поїхав до Іспанії

08.09.2024   19:02    291

Лідер опозиції Венесуели поїхав до Іспанії

Фото: Getty Images

Едмундо Гонсалес виїхав до Іспанії

Едмундо Гонсалес покинув батьківщину, після того як прокуратура видала ордер на його арешт.

Лідер опозиції Венесуели Едмундо Гонсалес, який заявляє про перемогу на президентських виборах у країні, вирушив до Іспанії після загрози арешту на батьківщині. Про це повідомив іспанський міністр закордонних справ Хосе Мануель Альбарес у соцмережі X в неділю, 8 вересня.

Останні новини:  Злякалися ядерних погроз Путіна: оточення Трампа вимагає переговорів між США та РФ

«Едмундо Гонсалес на його прохання летить до Іспанії літаком ВПС Іспанії. Уряд Іспанії прихильний до політичних прав та фізичної недоторканності всіх венесуельців», – написав він.

Як відомо, 28 липня у Венесуелі відбулися вибори президента. Виборча рада країни офіційно проголосила переможцем Ніколаса Мадуро, який перебуває при владі з 2013 року. У свою чергу опозиція заявила про впевнену перемогу Едмундо Гонсалес.

Останні новини:  Підозрюваний у замаху на Трампа погрожував убити Путіна

Після оголошення результатів президентських виборів в країні розпочалися стихійні мітинги. Їхні учасники вважають, що влада сфальсифікувала результати голосування на користь Мадуро.

Державний секретар Ентоні Блінкен заявляв, що США вважають переможцем виборів у Венесуелі саме Гонсалеса. А Євросоюз не визнав демократичної легітимності Мадуро як президента Венесуели.


korrespondent.net