Квіткарі діляться секретами, як з петуній зробити пишні кущі

04.09.2024   19:24    275

Коли вперше дивишся на молоді петунії, не виникає думки щодо багатства зовнішнього вигляду та естетики. Проте квіти такими бувають лише на самому початку розвитку. При правильному догляді вони перетворюються на розкішні квіткові кущі, від яких неможливо відірвати очей. Насправді, петунії невибагливі квіти.

Секрет № 1

Петунії потребують добрив. Можна придбати спеціальні в квіткових магазинах, а можна використовувати органічні. Найкраще себе проявив деревний попіл. Він є цінним джерелом корисних речовин, необхідних для росту та розвитку. У його складі калій, фосфор, кальцій, марганець, магній, кремній, бор, залізо і ін. З таким добривом петунії будуть рясно рости та квітнути.

Останні новини:  Як надовго зберегти врожай яблук у квартирі

Секрет № 2

Потрібно регулярно проводити прищипування. Ця проста процедура сприяє розвитку пишного куща. Коли з’являться 4 перших листя на сходах, тоді ножицями видаляють верхівку. Від центрального стебла будуть утворюватись бокові, а вони вже дадуть можливість з’явитись більшій кількості квітів. Прищипування проводять декілька разів, щоб кущ розростався в сторони, а не вгору.

Останні новини:  Що робити, якщо на вишні з’являються пагони, що підсохли

Секрет № 3

При досягненні центральним стеблом висоти 12 см, необхідно провести прищипування ще раз та підрізку. Молоді пагони потрібно вкоротити по 3 см. Роблять це руками. Процедура дозволяє сформувати форму для майбутнього куща.