Кому лікарі не радять їсти груші?

11.09.2024   12:31    309

Вживати груші, незважаючи на їхню користь, слід далеко не всім, нагадав лікар-гастроентеролог.

В інтерв’ю лікар нагадав, що груші зволожують організм, дають йому вітаміни та мінерали, забезпечують велику кількість клітковини. Але в той же час через деякі особливості ці плоди можуть виявитися небезпечними для самопочуття окремих груп людей. Зокрема, груші протипоказані тим, у кого ослаблена, хвора на підшлункову залозу.

Останні новини:  Секрети довгожителів: 8 продуктів, які щодня їдять японці

«Людям із захворюваннями підшлункової залози (панкреатитами) протипоказані груші через присутність у їхній зернистій м’якоті кам’янистих клітин. Особливо небажано їсти цей продукт у свіжому вигляді під час загострення панкреатиту», – говорить лікар.

Лікар-гастроентеролог додав, що груші також мають ефект, що закріплює стілець. Люди, схильні до запори, повинні вживати їх із великою обережністю.

Останні новини:  Ці сім здорових звичок зменшать ризик розвитку деменції

Крім того, лікарі не радять їсти груші при гастритах, різних нетравленнях (наприклад, це можуть бути дисбактеріоз, коліт, метеоризм) – якщо дуже хочеться, фрукт можна дозволити собі строго в невеликій кількості і лише зрідка. Людям із перерахованими патологіями лікар-гастроентеролог порекомендував обмежуватися грушевими соками чи компотами.






1111529