5 простих порад, як усунути неприємний запах у холодильнику

17.09.2024   17:00    296

Неприємний запах у холодильнику може виникнути через кілька причин — від несвоєчасного прибирання до зіпсованих продуктів. Якщо ви помітили, що з вашого холодильника виходить неприємний аромат, не поспішайте панікувати. Існує кілька простих домашніх методів, які допоможуть швидко й ефективно впоратися з цією проблемою.

Пропонуємо вам 5 перевірених способів, які допоможуть позбутися від неприємного запаху. Навіть якщо спеціальних побутових засобів під рукою немає, можна скористатися звичайними продуктами, які легко знайти в будь-якій оселі.

Сода і оцет

5 простих порад, як усунути неприємний запах у холодильнику / Фото : unian.ua

Один із найпростіших способів прибрати запах — це використовувати розчин соди або оцту. Для приготування достатньо розчинити 1-2 столові ложки у літрі води і ретельно протерти внутрішні поверхні холодильника. Щоб запобігти появі нових запахів, залиште в холодильнику мисочку із содою — вона буде поглинати неприємні аромати. Замінювати таку «пастку для запахів» слід приблизно раз на місяць.

Останні новини:  Ось чому ви залишаєтеся бідними: чотири причини, які заважають розбагатіти

Лимон

5 простих порад, як усунути неприємний запах у холодильнику / Фото : з мережі

Лимон — ще один природний засіб для усунення запаху. Є два варіанти його використання: можна віджати сік лимона на губку і протерти внутрішні стінки холодильника, щоб позбутися запахів м’яса, риби або ліків або розрізати лимон на кілька частин і залишити їх у холодильнику. Лимонні часточки потрібно оновлювати кожні два дні. Так само можна використовувати апельсини або грейпфрути, залишаючи скоринки від цитрусових для профілактики.

Останні новини:  Як правильно вибрати відтінок одягу для стрункішого вигляду

Нашатирний спирт

Якщо запахи дуже сильні або холодильник старий, може допомогти нашатирний спирт. Змочіть ватний диск у нашатирі та протріть усі полички та ящики. Після цього залиште двері холодильника відчиненими, щоб їдкий запах нашатирю вивітрився.

Активоване вугілля

5 простих порад, як усунути неприємний запах у холодильнику / Фото : ukr.media

Активоване вугілля — ефективний адсорбент, здатний поглинати запахи не лише в організмі, а й у побуті. Для цього достатньо подрібнити 20-50 таблеток вугілля, висипати їх у тарілку і залишити всередині холодильника. Таке вугілля можна використовувати повторно, попередньо прожаривши його в духовці.

Останні новини:  Що зробити у день осіннього рівнодення, щоб жити в достатку

Продукти, що поглинають запахи

Деякі харчові продукти також можуть стати вашими помічниками в боротьбі з неприємними запахами:

  • житній хліб — природний адсорбент, який добре вбирає запахи;
  • рис — покладіть у мисочку та залиште на полиці;
  • картопля або яблука — розріжте їх і залиште всередині холодильника;
  • кава — свіжозаварена в чашці допоможе нейтралізувати аромати;
  • спеції — гвоздика, чебрець, ваніль та базилік здатні поглинати неприємні запахи.

Щоб уникнути неприємних запахів у майбутньому, слідкуйте за термінами зберігання продуктів і вчасно позбавляйтеся зіпсованих продуктів, таких як м’ясо, риба, торти та бутерброди.