Klavdia Petrivna стала наймолодшою учасницею списку Forbes 30 до 30

16.09.2024   05:00    733

Українська співачка Klavdia Petrivna, електронний музичний колектив Schmalgauzen, переможниця “Національного відбору Євробачення 2024” Jerry Heil, ветеран і блогер Олександр “Терен” Будько, тенісистка Марта Костюк, футболіст Артем Довбик та інші представники креативних індустрій, ветерани, спортсмени та бізнесмени увійшли до списку журналу Forbes “30 до 30”.

Він опублікований у №4 [31] за серпень – вересень 2024 року, передає Суспільне Культура.

Наймолодшою учасницею списку “30 до 30” стала українська співачка, що лиш недавно відкрила своє обличчя на дебютних концертах в Київському палаці спорту — Klavdia Petrivna (справжнє ім’я — Соломія Опришко). Співачка має понад 600 тисяч прослуховувань тільки на Spotify щомісяця, та 100 млн прослуховувань на стрімінгах загалом.

Останні новини:  Дружина Тімура Мірошниченка розповіла, чому суд відмовляв в усиновленні

Найстаршим учасником списку є Святослав Святниченко — український айтівець, який заснував акселераційну програму для стартапів Mission Possible. До проєкту він зумів залучити американський фонд UMAEF із капіталом $285 млн.

До списку також потрапили:

  • Оксана “Ксена” Рябчук — уродженка Івано-Франківської області, поетеса, лауреата премії імені Марійки Підгірянки, командирка взводу комплексу БПЛА. Вона є авторкою поетичних збірок “На зустріч смерті”, “Дорога життя”. Рябчук отримала відзнаку в категорії “військові”.
  • Олександр Хоменко — засновник творчого об’єднання МУР, що займається популяризацією українських письменників і поетів серед молодого покоління. Він створив мюзкл “Ти [Романтика]” про митців Розстріляного відродження. Хоменка відзначили в категорії “Культурні індустрії”.
  • Schmalgauzen — Музичний електронний гурт, що створив новий творчий напрям, який є сумішшю джазу і театру з певними вкрапленнями фрік-кабаре. Учасники колективу відзначені в категорії “Культурні індустрії”.
  • Єлизавета Книженко — українска ювелірка, вона є співзасновницею ювелірного бренду Dukachi. Їй відзначили в категорії “Бізнес”.
  • Олександр “Терен” Будько — ветеран російсько-українскої війни, ведучий тревел-шоу “Відвал ніг, або All інклюзив”. “Терена” відзначили в категорії “Агенти змін”.
  • Яна Шемаєва (Jerry Heil) — українська співачка, що в дуеті з alyona alona виступала на “Євробаченні-2024” в Мальме. Вона отримала нагороду в категорії “Культурні індустрії”.
  • Артем Мартиненко, — український інженер, що є головним архітектором системи управління боєм Delta. Цей проєкт допомагає підвищити рівень керованості та управління під час ведення бойових дій. Його відзначили в категорії “IT”.
Останні новини:  21-річна блогерка Юлія Верба вперше стала мамою

Цього року “Forbes Україна” отримав найбільшу кількість анкет кандидатів до списку “30 до 30” за всю історію упорядкування списку, всього подали понад 1200 анкет. Лонгліст кандидатів сформовано з пропозицій читачів та редакції Forbes Ukraine у відкритий спосіб, читачі заповнювали анкету на сайті видання. Потім редакція відібрала у шортліст за критеріями:

  • якість і адекватність заявки,
  • значущість і реалістичність досягнень,
  • потенціал розвитку кандидатів.
Останні новини:  Джессіка Біл відреагувала на вирок Джастіну Тімберлейку

Кандидатів було розподілено на шість категорій: “Військові та волонтери”, “Агенти змін”, “Бізнес” (не‐IT), “Креативні індустрії”, “Спорт”, “IT”.





elegantwoman.kyiv.ua