В Україні спостерігається попит на керування вантажівками

Вчора,   09:00    260
В Україні спостерігається попит на керування вантажівками

В Україні зростає кількість громадян, які прагнуть отримати водійське посвідчення категорій С і С1. Як пройти навчання та отримати право керувати вантажними автомобілями, нагадали у Головному сервісному центрі МВС.

Керувати вантажівками дозволяється особам віком від 18 років. Категорія С охоплює транспортні засоби з вагою від 7,5 тонни і більше, а категорія С1 – від 3,5 до 7,5 тонн.

Останні новини:  На Нюрбургринзі помітили рідкісний спорткар з України

Для того щоб вперше отримати посвідчення водія категорій С або С1, необхідно виконати кілька кроків. Спочатку слід підготуватись до теоретичного іспиту самостійно або через навчальний заклад і скласти цей іспит у сервісному центрі МВС. Після цього необхідно пройти практичне навчання в автошколі та здати практичний іспит в одному з підрозділів. Іспити проводяться за вищою категорією, тобто за С.

Якщо особа вже має 3-річний стаж водіння категорії В і бажає відкрити категорії С або С1, теоретичні іспити складати не потрібно. Це спрощення діє під час воєнного стану відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня №360. У такому разі потрібно лише пройти практичну перепідготовку в автошколі та здати практичний іспит у сервісному центрі МВС.

Останні новини:  Рідкісний автомобіль під назвою “Сонячний вогонь” помічений в столиці

nnews.com.ua