Густий сметанний крем з будь-якої сметани

05.09.2024   23:02    120

Сьогодні розповім, як приготувати густий сметанний крем для торта з магазинної сметани, без використання згущувача. Сметанний крем – одна з найпростіших і найдоступніших кондитерських начинок. Причому це стосується і набору інгредієнтів, і технології приготування.

Інгредієнти:

  • Сметана 15-25%
  • Цукрова пудра 100 г – на 500 г сметани (або за смаком)

Приготування:

Для початку треба відважити сметану. Беру глибоку ємність, беру сито або друшляк, викладаю на нього чисту марлю, складену мінімум у 4 шари або щільний лляний рушник. Зверху викладаю сметану і зав’язую кінці марлі.

Останні новини:  Підгледіла рецепт цих котлет, у знаменитого кухаря

В отриманий вузлик вставляю лопатку, прибираю друшляк і підвішую прямо над діжею або високою каструлею. Мішечок зі сметаною не повинен діставати до дна. Коли сметана підвішена, рідина відходить ефективніше, ніж якщо сметана просто лежатиме на ситі. Відразу ж починає відділятися сироватка.

Прибираю цю конструкцію в холодильник щонайменше на 6 годин, а найкраще залишити на ніч або навіть на добу, головне прибирайте в холодильник, щоб сметана не перекисла. Обов’язково періодично зливаю сироватку, що накопичилася, сметана не повинна з нею стикатися.

Останні новини:  За рецептом цього салату полюють усі господині

Якщо ви відважуєте сметану, то її, як правило, потрібно брати на 20-30% більше, ніж потрібно за рецептом. Оскільки після того, як сироватка піде, вага готового продукту зменшиться. У цьому випадку я брала 900 гр. сметани, після стікання сироватки протягом 6 годин у мене залишилося 720 гр. густої сметани.

Тепер збиваю холодну сметану так само, як і жирні вершки.




І поступово вводжу цукрову пудру. Якщо в цукровій пудрі є злежалі грудочки, то її потрібно обов’язково просіяти, розбиваючи всі грудочки.

Останні новини:  Помідори по фінськи на зиму як свіжі

Традиційно співвідношення сметани до цукрової пудри два до одного. Тобто на дві частини сметани береться одна частина цукрової пудри. Для мене це занадто солодко, я додаю менше.

Так само як і зі збитими вершками, тут є небезпека перебити сметану, коли вона почала густіти – краще зупинитися.

Цей крем можна використовувати не тільки для прошарку тортів і наповнення тістечок, він підійде навіть для нескладних прикрас.

Такий пишний сметанний крем можна використовувати і просто, як десерт.


novosti24.kyiv.ua