Гарріс жорстко відреагувала на пропозиції про здачу територій України в обмін на мир

Сьогодні,   06:19    185


Віце-президентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс, яка балотується на посаду президента, жорстко відреагувала на пропозиції про здачу значної території України. Як передає кореспондент , сталося це під час спільного з президентом України Володимиром Зеленським оголошення заяв для преси у Білому домі.

Гарріс нагадала, що на першому Саміті миру у Швейцарії вона сказала Зеленському, що США поділяють бачення України стосовно закінчення війни. Зокрема, за її словами, це має враховувати волю народу України і принципи Статуту ООН.

Останні новини:  Повінь у Марокко змила автобус із людьми: багато хто зник безвісти

“Ми повинні працювати з міжнародною спільнотою для забезпечення справедливого і тривалого миру. І я сказала там світовим лідерам, що нічого про припинення війни не може вирішуватися без України”, – відзначила Гарріс.

Водночас, хоча Гарріс не назвала конкретних імен, вона чітко пояснила, як ставиться до останніх пропозицій кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа і його команди.

“Однак, я відверто ділюся з вами пане президенте (Зеленський, – ред.), що є дехто в моїй країні, які, замість цього, змусили би Україну відмовитися від великих частин суверенної території України, які би вимагали, аби Україна погодилася на нейтральність, які би вимагали, аби Україна відмовилася від безпекових відносин з іншими країнами. Ці пропозиції є такими ж як і в Путіна. І давайте будемо чіткими: це не пропозиції для миру. Замість цього, це пропозиції для капітуляції, які є небезпечними і неприйнятними”, – наголосила Гарріс.

Останні новини:  ЄС виконає свою обіцянку перед Україною - глава ЄР

Вона запевнила, що продовжить співпрацювати з Зеленським задля забезпечення перемоги України у війні, і щоб наша країна залишилася вільною, демократичною і незалежною державою.


uapress.kyiv.ua