Фон дер Ляєн представила новий склад Єврокомісії

18.09.2024   21:15    230


Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у вівторок представила новий склад Єврокомісії. Як пише Politico, тепер існує тільки два рівні управління: виконавчі віце-президенти і комісари. Колишній третій рівень віце-президентів було скасовано.

“Сьогодні я представляю свою команду на наступні п’ять років. Команда компетентних і мотивованих жінок і чоловіків, готових працювати разом. Кожен член моєї команди привнесе свій власний досвід і погляди на Європу. Разом ми будемо однією командою, що працює над досягненням однієї спільної мети. Зробити Європу сильнішою”, – написала фон дер Ляєн у Х.

Останні новини:  Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Так, функції єврокомісара з питань конкуренції виконуватиме Тереза Рібера (Іспанія). Високим представником із зовнішньої політики і політики безпеки стала Кайя Каллас (Естонія).

Єврокомісаром з питань процвітання і промислової стратегії призначено Стефана Сежурне (Франція), а єврокомісаром з внутрішніх справ і міграції – Магнуса Бруннера (Австрія).

Віцепрезидентом з питань технологічного суверенітету, безпеки і демократії буде Хенна Вірккунен (Фінляндія), а посаду віцепрезидента з питань згуртованості та реформ обійняв Раффаеле Фітто (Італія).

Єврокомісаром з енергетики та житлового будівництва став Дан Йоргенсен (Данія), а Апостолос Цицикостас (Греція) відповідатиме за сталий транспорт і туризм.

Останні новини:  У Лівані сталася нова хвиля вибухів

Єврокомісаром з питань демократії, правосуддя та верховенства закону стане Майкл Макграт (Ірландія), а Валдіс Домбровскіс (Латвія) відповідатиме за економіку та продуктивність.

Крім того, Марош Шефчович (Словаччина) стане єврокомісаром з торгівлі та економічної безпеки, а Марта Кос (Словенія) – єврокомісаром з розширення.

Фон дер Ляєн заявила, що їй вдалося збільшити кількість жінок у складі Ради порівняно з початковими пропозиціями країн-членів, зазначивши, що вона вирішила призначити жінок на чотири з шести посад виконавчих віцепрезидентів.




Кандидатуру кожного з членів Єврокомісії ще має затвердити Європейський парламент.

Останні новини:  Фон дер Ляєн представила новий склад Єврокомісії: це погані новини для Путіна, – Politico

Повний склад Єврокомісії викладено в інфографіці фон дер Ляєн.

Кадрові перестановки в Єврокомісії

Нагадаємо, у липні Урсулу фон дер Ляєн обрали головою Єврокомісії на другий термін. Раніше фон дер Ляєн заявляла, що на тлі повторюваних агресивних дій РФ в Україні та повторюваних погроз правителя Кремля Володимира Путіна Європейський Союз має підготуватися до ймовірної війни та вжити заходів для спільного озброєння.


uapress.kyiv.ua