Експерт розповів, чому українці почали більше купувати вживані авто з-за кордону

11.09.2024   12:00    354

У серпні поточного року український автопарк поповнився на понад 25,7 тисяч ввезеними з-за кордону автомобілями. Порівняно з серпнем 2023 року реєстрації таких автомобілів збільшилися майже на чверть — 22%. За словами голови Інституту досліджень авторинку Станіслава Бучацького, зростання кількості вживаних машин з-за кордону відбулося через анонсований податок у 15%. Про це він розповів Громадському радіо.

Останні новини:  В Україні розробили електромобіль за 8 000 доларів (відео)

За його словами, на зростання попиту вплинула новина про те, що Кабмін ініціює впровадження додаткового податку у розмірі 15% від вартості імпортованого автомобіля. Хоча цю пропозицію відкликали, ефект свій ця новина дала.

«Ті українці, котрі вагалися, але планували чи відкладали купівлю авто за кордону, вони просто взяли і зробили це в серпні», — зазначає Бучацький.

Останні новини:  Правила догляду за автомобільним склом від експерта

За прогнозом експерта, наступні місяці ми спостерігатимемо досить серйозне падіння статистики реєстрації машин з-за кордону. Оскільки анонсований податок змусив поквапитися тих людей, що відкладали покупку на найближчі місяці.

«Найімовірніше, у вересні, жовтні і листопаді в статистиці ми побачимо падіння. При чому досить серйозне, на 20-30%», – підсумував він.

Останні новини:  Українських водіїв хочуть штрафувати на 34 тис. грн: за що каратимуть


mmr.net.ua






1111529