Екс-гендиректор Volkswagen відповів, чим його вразили китайські автоконцерни

17.09.2024   18:00    175
Екс-гендиректор Volkswagen відповів, чим його вразили китайські автоконцерни

Герберт Дісс де факто очолював групу компаній Volkswagen з моменту закінчення дизельгейту в 2018 році, але в 2022 році топ-менеджер раптово пішов у відставку після затяжного конфлікту з профспілкою. Наразі німець не пов’язаний контрактними зобов’язаннями, а тому показовою є бесіда з Лі Біном – гендиректором китайського стартапу Nio.

Останні новини:  Peugeot E-3008 та E-5008 отримали версії з рекордним запасом ходу

Лі Бін запитав Дісса, що його найбільше вразило в китайських виробниках “розумних” електромобілів. Німецький фахівець відповів, що китайські компанії дуже динамічні, здатні швидко діяти і вчитися. Вони швидко можуть засвоїти уроки і виправити свої помилки. Я глибоко вражений тим, наскільки креативні китайські автоконцерни в питаннях дизайну, – відповів Герберт Дісс.

Після відходу Герберта Дісса компанія Nio заявила, що Volkswagen покинув “справжній піонер чистих електромобілів”. З цією точкою зору важко не погодитися, адже трансформація Volkswagen Group почалася саме за Дісса, а сьогоднішніх електромобільних новинок не було б без фундаменту 2018-2022 років. Не можна не відзначити і далекоглядність Герберта Дісса: його конфлікт із профспілками був викликаний прагненням знизити витрати та скоротити робочі місця.

Останні новини:  Чому ДВЗ у гібридах може зношуватися швидше

Через два роки Volkswagen прийшов до того ж: штат заводів у Німеччині доведеться значно скоротити, а соціальні гарантії будуть урізані. Реструктуризація автогіганта відбудеться без Герберта Дісса, а 65-річний топ-менеджер, напевно, знайде новий проєкт, якщо, звісно, в планах немає заслуженого відпочинку.

nnews.com.ua