Держдеп США дозволив продаж Хорватії восьми систем HIMARS

01.09.2024   10:08    355

Державний департамент США схвалив продаж Хорватії реактивних систем залпового вогню HIMARS та супутнього обладнання.

Про це повідомляється на сайті Управління воєнного співробітництва Міністерства оборони США (DSCA), передає Укрінформ.

«Державний департамент США схвалив рішення про можливий продаж уряду Хорватії високомобільних артилерійських ракетних систем M142 і пов’язаного з ними обладнання та послуг вартістю $390 мільйонів, повідомивши Конгрес про можливий продаж», — йдеться у пресрелізі.

Останні новини:  “Дуже небезпечна риторика”: у Білому дому відреагували на погрози Путіна

Зазначається, що Хорватія хоче, зокрема, придбати вісім систем HIMARS M142, 24 блоки керованих реактивних снарядів GMLRS і стільки ж блоків з ракетами M31A2 з унітарною фугасною бойовою частиною, десять броньованих машин HMMWV і 36 GPS-приймачів та необхідне програмне забезпечення, тренажери й навчання для своїх військовослужбовців.

Останні новини:  Росія, Іран і Китай “нарощують” зусилля з розділення виборців у США

«Цей продаж допоможе підтримати зовнішню політику і національну безпеку Сполучених Штатів шляхом посилення безпеки країни – члена НАТО, яка залишається важливим чинником політичної стабільності і економічного прогресу в Європі», — наголошується у заяві.

Як зазначається, запропонований продаж покращить спроможність Хорватії стримувати поточні та майбутні загрози і підтримувати операції коаліції, а також сприятиме оперативній сумісності зі Сполученими Штатами та іншими силами НАТО.

Останні новини:  Бити вглиб Росії можна - Пісторіус

Головним підрядником виступить американська компанія Lockheed Martin.


news-xl.net