В США випробовують новий твердотільний двигун для гіперзвукової ракети

17.09.2024   21:41    539

Випробування продемонструвало технологію контрольованого кінцевого спалювання, придатну для гіперзвукових застосувань. Обидві компанії підкреслили важливість цієї віхи в доведенні готовності нового ракетного двигуна. Колін Вілан, президент відділу передових технологій у Raytheon, заявив, що галузева співпраця дозволила продемонструвати доцільність виробництва та відповідності вимогам для запуску ракет на великі відстані.

Raytheon і Northrop Grumman мають довгу історію співпраці в розробці гіперзвукових систем. Обидві компанії активно інвестують у випробування ракетних двигунів, щоб забезпечити стабільність і зрілість своїх конструкцій, що є необхідним для забезпечення цієї можливості в прискорений графік.

Останні новини:  Деякі союзники України вже почали обговорювати, як може завершитися війна, – Bloomberg

Гіперзвукові — це повітряні об’єкти, такі як літаки, ракети, чи космічні кораблі, швидкість яких може перевищувати 5 Махів, тобто швидкість майже 4000 миль на годину (6437 км/год). Число Маха показує, у скільки разів швидкість об’єкта перевищує швидкість звуку. Сполучені Штати, Росія та Китай зараз випробовують гіперзвукові технології, що викликає занепокоєння щодо глобальної гонки озброєнь і потенційного старіння поточних систем захисту. Хоча деяку «гіперзвукову» зброю можна розгорнути сьогодні, її фактичне застосування залишається предметом дискусій.

У контексті української війни російські війська використовували власні гіперзвукові ракети, такі як «Кінжал». Ця ракета існує як у формі крилатої ракети, так і у формі балістичної ракети повітряного базування. Обидві версії використовувалися в деяких з найсильніших ударів російських військ по Україні.

Останні новини:  Влада Вірменії заявила про спробу держперевороту з російським слідом

За словами Френка Де Мауро, віце-президента відділу збройових систем компанії Northrop Grumman, це випробування ракетного двигуна, який закінчується горінням, має важливе значення, оскільки воно забезпечує більший радіус дії порівняно зі звичайними ракетними двигунами. Співпраця між Raytheon і Northrop Grumman відбувається в той час, коли дискусії про ракети далекого радіусу дії продовжують домінувати в глобальних дебатах, особливо в той час, як Україна має 6а меті отримати дозвіл на використання таких ракет проти російських військових об’єктів глибоко всередині російської території.




Президент України Володимир Зеленський нещодавно наголосив, що зняття обмежень на використання далекобійної зброї може стати вирішальним у війні:

“Якщо нам дозволять використовувати цю зброю, ми повинні мати можливість застосовувати її за потреби для нанесення ударів по військових цілях”, – заявив він.

Крім того, він додав, що скасування обмежень без надання необхідних ракет дозволить уникнути прийняття реального рішення щодо використання цієї конкретної зброї.

Останні новини:  У Польщі пропонують передати окупований Крим під мандат ООН, щоб провести “референдум”


wheel-news.com