Чотири рекомендації для вирощування пишної петунії

02.09.2024   13:23    414

Гарна та пишна петунія — мрія, яка може стати вашою реальністю. Цю яскраву красуню люблять всі без винятку, адже вона здатна собою прикрасити будь-який сад, балкон, терасу чи веранду. Читайте далі у статті про важливі нюанси для вдалого вирощування.

Кашпо

Найперше потрібно підібрати правильний об’єм кашпо. Коренева система рослини досить потужна, тож вона потребує вільного простору. Якщо його немає, петунія просто не буде мати змоги для розвитку.

Останні новини:  Сусідка по дачі навчила, як змусити алое зацвісти вдома

Полив

Як і для кожної рослини, полив для петунії має важливе значення. Ця рослина погано переносить сухий ґрунт. Звертайте увагу на потреби рослини. В багатьох випадках її поливають через день.

Підживлення

Внесення добрив — обов’язковий етап догляду. Можна підібрати комплексні підживки. Їх застосовують на етапі висаджування розсади та ще раз пізніше — через 2 місяці. Підживлення сприятиме рясному цвітінню.

Останні новини:  Дідова хитрість перетворить осінні відходи на чудо-добриво

Прищипування

Перший раз роблять його розсаді. Це стимулює утворенню нових пагонів. До речі, перші квіти також бажано видалити, щоб дати рослині сили розростися, а не виношувати цвітіння квітів. Періодично оглядайте кущі петунії та прибирайте засохлі квіти. Якщо у вас претензії до форми куща та кількості пагонів, знову проводьте прищипування.