Баклажани по-середземноморськи

Сьогодні,   14:00    242

Вам знадобиться:

  • 1 баклажан середнього розміру;
  • 1 л води;
  • 2 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. крохмалю;
  • 1 яйце;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 100 мл олії.
Хрумкий баклажан у фритюрі

Баклажани по-середземноморськи смажаться у фритюрі й виходять завдяки крохмалю доволі хрумкими. Синенький вимийте та обсушіть. Зніміть шкуринку, а хвостик залиште. Він потрібен для тримання форми.

Хрумкий баклажан у фритюрі

М’якоту овочу розріжте на пласти, при цьому не зачіпаючи кінчик. Вони мають бути завтовшки близько 1 см. Отримані пластини розріжте на смужки завтовшки 1 см. Має вийти неначе мітла, що тримається на хвостику.

Налийте у миску воду. Додайте сіль. Опустіть баклажан у рідину, придавивши якимось вантажем, щоб повністю занурився. Залиште на 10 хвилин, щоб сіль витягла всю гіркоту. Коли дістанете баклажан, ретельно обсушіть його паперовим рушником.

Останні новини:  Найпростіші рецепти лечо на зиму
Хрумкий баклажан у фритюрі

Яйце вбийте у глибоку мисочку. Всипте крохмаль. Перемішайте вінчиком до однорідності. Обмокніть у суміш синенький. Усі смужки зусібіч мають просотатися. Можете додатково полити їх, зачерпуючи ложкою.




Після цього баклажан запаніруйте у сухарях, дуже ретельно обмащуючи кожну смужечку. Візьміть пательню з товстим дном – таку, щоб наш овоч помістився повністю. Налийте олію на 1 палець. Розігрійте на вогні.

Останні новини:  Смачний салат, що роблю його 3 рази на тиждень
Хрумкий баклажан у фритюрі

Викладіть у сковорідку баклажан, розклавши віялом, щоб кожна смужечка плавала в олії. Коли вони достатньо підрум’яняться з одного боку, переверніть на інший і смажте до повної готовності.

Перекладіть на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Подавайте баклажан по-середземноморськи до столу в гарячому вигляді.


odnaminyta.com