Аргентина закликала МКС видати ордер на арешт Мадуро

08.09.2024   15:41    398

Аргентина закликала МКС видати ордер на арешт Мадуро

Фото: Getty Images

Президент Венесуели Ніколас Мадуро

Аргентина просить прокурора Міжнародного кримінального суду подати клопотання, щоб видати ордери на арешт Ніколаса Мадуро.

Аргентина звернулась до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро та інших лідерів керівників режиму. Про це йдеться на сайті аргентинського зовнішньополітичного відомства.

Останні новини:  Гарріс телефонувала Трампу після замаху на нього - The Hill

«З огляду на погіршення ситуації в Боліваріанській Республіці Венесуела з 28 липня минулого року та вчинення нових актів, які можуть розглядатися як злочини проти людяності, Аргентинська Республіка закликає прокурора Міжнародного кримінального суду звернутися до Палати попереднього провадження з проханням про видачу ордерів на арешт Ніколаса Мадуро та інших керівників режиму», — зазначили у МЗС Аргентини.

Останні новини:  Злякалися ядерних погроз Путіна: оточення Трампа вимагає переговорів між США та РФ

Зазначається, що докази, зібрані в ході розслідувань, «є достатніми елементами для розгляду питання про доцільність видачі вищезгаданих ордерів на арешт.Нагадаємо, 29 липня чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро оголосили переможцем виборів з 51% голосів порівняно з 44% в опозиціонера Едмундо Гонсалеса. Опозиційні партії стверджують, що їх кандидат набрав 70% голосів.

korrespondent.net

Останні новини:  КНДР може постачати іншим країнам уран для створення ядерної зброї, – Bloomberg