5 способів швидко й бюджетно обновити інтер’єр оселі без ремонту

07.09.2024   20:20    208

Вам набрид інтерєр власної оселі, а ремонту та придбання нових меблів не витримає бюджет? Можна зробити помешкання затишним і стильним буквально за один день і з мінімальними витратами.

interior of bedroominterior of bedroom

Створити ідеальний інтер’єр – непросте завдання. Часто ми припускаємося помилок, про які жалкуємо: не той колір шпалер, не ті меблі тощо. Але навіть якщо все влаштовує, рано чи пізно з часом хочеться щось змінити. Проте робити ремонт – справа виснажлива й затратна, сучасні меблі – теж недешеве задоволення.

Останні новини:  Догляд за шкірою обличчя: міфи, в які ви і досі вірите

Однак фахівці з дизайну запевняють, що вихід є. І дають підказки, як покращити вигляд вашої оселі.

Додайте кольорові акценти. Якщо колись вам здавалося, що нейтральні бежеві шпалери – це зручно і на всі часи, але згодом вони приїлися, проблема вирішується дуже просто. Не потрібно нічого переклеювати, додавати цвітасті чи геометричні фрагменти або фарбувати стіни. Пожвавити інтер’єр допоможуть кілька яскравих акцентів: картини, нові штори, кімнатні рослини в незвичайних кашпо, акцентні диванні подушки.

Приберіть дрібнички. Вазочки, сувеніри та статуетки, коробочки з якимось важливим начинням – всі ці потрібні в господарстві або дорогі серцю речі, розкидані по квартирі, створюють відчуття безладдя. Впорядкуйте простір! Сховайте все подалі від очей – у шафу чи стильну коробку, яка сприйматиметься як предмет інтер’єру. І помешкання матиме інший вигляд.

Останні новини:  Як оновити шкіряний одяг в домашніх умовах

Змініть фасади. Не обов’язково викидати стару шафу чи вбудовану кухню, якщо вони вам більше не подобаються. Замініть фасади! Це в рази дешевше, але інтер’єр заграє новими фарбами (у всіх сенсах цього слова). І не забудьте про нову фурнітуру – вона багато чого вирішує.

Зробіть перестановку. Можливо, справа навіть не в тому, що вам набридли ваші меблі – просто втомилися від одноманітності. Спробуйте їх переставити – це освіжить сприйняття простору і привнесе новизну у ваше життя. Особливо, якщо відмовитеся від нудного розташування меблів під стінами. Поставте диванчик посеред кімнати, якщо це дозволяють розміри.




Додайте світла. Освітлення – один з найважливіших способів трансформації інтер’єру. Замініть люстри – є мільйон недорогих, але надзвичайно стильних варіантів. Якщо бюджет дозволяє, купіть торшер для підлоги – багатоярусне освітлення завжди виглядає дуже виграшно.

Останні новини:  Простий секрет від експертів залишить ваше волосся чистим надовго