11 геніальних способів використання кисневого відбілювача для прибирання оселі

06.09.2024   05:00    343

Кисневий відбілювач можна використовувати у всьому будинку для дезінфекції поверхонь, видалення плям і усунення неприємних запахів. Це більш м’яка та екологічна альтернатива класичному відбілювачу, оскільки не містить хлору. Випускається у вигляді рідини та порошку, його потрібно змішати з теплою або гарячою водою, щоб активувати його антибактеріальні та плямовивідні властивості.

Ви можете використовувати кисневий відбілювач для прання білизни, дезінфекції холодильника, очищення брудної затірки, видалення стійких плям і навіть дезодорування смердючих собачих підстилок та іграшок. Він також підходить для використання на відкритому повітрі і є чудовим засобом для чищення.

Читайте далі, щоб дізнатися про повний список способів використання кисневого відбілювача у вашому домі.

Що таке кисневий відбілювач?

Кисневий відбілювач — це продукт рослинного походження, виготовлений з перкарбонату натрію та перекису водню. Він має подібні до звичайного відбілювача антибактеріальні властивості, але не містить хлору, що робить його більш м’яким та екологічно чистим. Це також робить його безпечним для використання як з білою, так і з кольоровою білизною, оскільки він не має впливу на кольорові тканини.

Останні новини:  Не тільки прояв кохання: що хоче сказати собака, коли облизує обличчя господаря

Як можна використовувати кисневий відбілювач у всьому домі

Видалення плям

Видаляйте складні плями або попередньо обробляйте сильно забруднену білизну кисневим відбілювачем. Щоб активувати його властивості, кисневий відбілювач потрібно змішати з теплою водою. Змішайте столову ложку кисневого відбілювача з чотирма склянками води, нанесіть на пляму і залиште на кілька хвилин. Як тільки ви помітите, що пляма зникла, прополощіть і виперіть річ, як зазвичай.

Освітлюємо білу білизну

Освітліть білу білизну, додавши одну-дві столові ложки кисневого відбілювача на одне завантаження. Найкраще відбілювач працює в теплій або гарячій воді, і ви можете додати кисневий відбілювач у рідкому або порошкоподібному вигляді або вибрати пральний порошок, який містить кисневий відбілювач.

Посилення кольору білизни

На відміну від звичайного відбілювача, який містить хлор, кисневий відбілювач можна використовувати як для білої, так і для кольорової білизни, щоб підсилити колір. Щоб перестрахуватися, перевірте етикетку з догляду за одягом і спочатку протестуйте кисневий відбілювач на непомітній ділянці.

Протирання кухонних поверхонь

Протирайте кухонні стільниці кисневим відбілювачем, щоб не лише очистити їх, але й продезінфікувати та видалити бактерії. Змішайте кисневий відбілювач з теплою водою і занурте в розчин чисту ганчірку з мікрофібри, а потім протріть стільниці та інші кухонні поверхні для регулярного глибокого очищення.

Останні новини:  Вчені пояснили, чому не можна вбивати павуків, що живуть у квартирах та будинках

Дезодоруйте речі для домашніх тварин

Незалежно від того, чи це ліжко вашого улюбленця, м’які іграшки або ковдра, дезодоруйте їх за допомогою кисневого відбілювача. Він не лише видалить плями, але й позбудеться застарілих запахів без використання агресивних хімічних речовин, які можуть потурбувати вашого улюбленця.

Чисті обробні дошки

Додайте достатньо гарячої води до порошкоподібного кисневого відбілювача, щоб отримати густу пасту, яка добре розтікається. Протріть обробну дошку пастою за допомогою губки або щітки, залиште на кілька хвилин, а потім змийте гарячою водою. Кисневий відбілювач ефективно видалить плями та неприємні запахи.

Дезінфікуйте холодильник

Кисневий відбілювач ефективно видаляє цвіль, бактерії та грибок, які можна знайти всередині холодильника. Змішайте столову ложку кисневого відбілювача з двома склянками теплої води і протріть сумішшю полиці та ящики холодильника.

Дезінфікуйте поверхні у ванній кімнаті

Дезінфікуйте різні поверхні у ванній кімнаті, включаючи унітаз, туалетні столики, ванну та душову плитку, за допомогою кисневого відбілювача, змішаного з гарячою водою. Використовуйте співвідношення дві столові ложки на 4 л води і залиште розчин на 15 хвилин на сильно забруднених або вкритих пліснявою ділянках.

Останні новини:  Як очистити ванну від застарілого нальоту та іржі: метод клінінгових компаній

Видалення бруду із затірки

Зробіть пасту, змішавши порошкоподібний кисневий відбілювач з водою, поки суміш не стане густою, але такою, що розтікається. Рівномірно нанесіть її на затірку у ванній або кухні, залиште на 15 хвилин, а потім змийте гарячою водою.

Прикрасьте відкриту терасу або внутрішній дворик

На відкритій терасі або у внутрішньому дворику часто утворюється пліснява та цвіль, і кисневий відбілювач є ефективним засобом для їх видалення, не пошкоджуючи при цьому траву або кімнатні рослини. Кількість кисневого відбілювача, яка вам знадобиться, залежить від розміру вашого відкритого простору, але, як правило, вам знадобиться дві столові ложки на галон 4 л води.

Чиста цегла

У великому відрі змішайте галон теплої води з двома столовими ложками кисневого відбілювача. Занурте чисту губку або щітку в розчин і використовуйте її для чищення цегляних поверхонь всередині і зовні приміщень.






1111529