Єврокомісія зобов’язала закрити додаток TikTok Lite в ЄС

06.08.2024   18:00    45

 Європейська комісія закрила розслідування щодо механізму винагород у TikTok Lite, прийнявши від компанії зобов’язання назавжди вилучити цю програму з ринку ЄС.

Про це йдеться на сайті Європейської комісії, передає Укрінформ.

Функція винагороди в TikTok Lite, запущена у Франції та Іспанії, дозволяла користувачам заробляти бали за виконання дій у додатку, таких як перегляд та вподобання відео. Ці бали можна обміняти на ваучери або подарункові картки. TikTok Lite — це альтернативна версія додатка TikTok з меншою пропускною здатністю, яку компанія пропонує на деяких ринках.

Останні новини:  Генсек НАТО: Авторитарні сили зближуються дедалі більше на тлі війни в Україні

Комісія уклала мирову угоду з TikTok, яка означає, що ЄК формально не визнала TikTok порушником Закону про цифрові послуги (DSA), а отже, жодних штрафів не передбачено. Проте TikTok зобов’язаний закрити TikTok Lite на ринку ЄС, а також не повинен намагатися обійти свої зобов’язання, наприклад, запустити ту саму функцію під іншою назвою або розгорнути версію.

Останні новини:  Польські прикордонники заявили, що не затримували Усіка в аеропорту Кракова

Якщо TikTok не виконає своїх зобов’язань, до компанії можуть бути негайно застосовані санкції, які передбачають штрафи в розмірі до 6% від глобального річного обороту без необхідності проведення нового розслідування.

Комісія також заявила, що контролюватиме дотримання TikTok своїх зобов’язань.

TikTok тимчасово призупинив використання механізму винагород в ЄС незабаром після того, як Комісія розпочала своє розслідування.

Останні новини:  Чому місто Гаага заборонило рекламу авто з ДВЗ, подорожей на літаках та лайнерах

Пізніше Євросоюз звернувся до компанії ByteDance, яка володіє TikTok, з вимогою провести оцінку ризиків нового додатка Lite через занепокоєння щодо його впливу на психічне здоров’я користувачів.


news-xl.net