Як прати кросівки у машинці, щоб не викинути їх на смітник

07.08.2024   05:00    59

Кросівки можна прати у пральній машинці. Але потрібно знати декілька правил, щоб взуття прослужило довше і не викинути його одразу після прання.

Ідеально, якщо у пральній машинці є спеціальний режим «взуття».

Якщо такого немає, то підійде режим «делікатний» або «джинси». Також важливим є режим віджиму, який не повинний перевищувати 800 обертів. Найкраще встановити 600.

Останні новини:  Про характер людини можна дізнатися по її бровах

Які помилки при пранні кросівок

Занадто висока температура

Максимальна температура для прання такого взуття — 40 градусів. Вища температура може зіпсувати кросівки, нижча — буде неефективною.

Перевіряти взуття перед пранням. В першу чергу потрібно перевірити, чи не відклеїлась підошва. Якщо виникла така ситуація, то краще випрати кросівки вручну, аби ще більше не зіпсувати взуття. Перед завантаженням кросівок в пральну машину, потрібно очистити барабан від забруднень і застряглих каменів, а підошву як слід вимити. Застебнути кнопки взуття.

Останні новини:  Експерти порадили, як відрізнити натуральну шкіру від замінника і не помилитися

Використання сушильної машини

Якщо не хочете зіпсувати випране взуття, то ні в якому разі не кладіть його в сушильну машину. Все тому, що висока температура може деформувати кросівки.

Оптимальна для сушіння температура — кімнатна, близько 20 градусів. Всередину взуття можна покласти папір. Це можуть бути серветки, паперові або бавовняні рушники. Однак точно не газети: друкарська фарба може забруднити кросівки.

Останні новини:  Ефективний лайфхак від експертки допоможе вивести стійкі плями з подушок у домашніх умовах