Вчені показали динозавра з зеленими кістками

20.08.2024   07:30    955

Останки нового виду виявили 2007 року у штаті Юта.

В експозиції Музею природної історії у Лос-Анджелесі з’явився новий екземпляр. Це динозавр, який є не лише представником нового виду, а й єдиним динозавром на планеті, кістки якого були забарвлені у зелений колір.

Про це пише Associated Press.

Скам’янілість отримала назву Gnatalie. Таке ім’я дали на честь комарів, які кишіли під час розкопок. Кістки довгошиєго динозавра отримали своє унікальне забарвлення, темно-плямисте оливково-зелене, в процесі скам’янілості через мінерал селадоніт.

Останні новини:  У Північному морі знайшли військовий корабель Британії, який затонув 110 років тому

Динозавр жив на Землі приблизно 150 мільйонів років тому. Тобто, він старший за тиранозавра, який жив на планеті 66-68 мільйонів років тому.

Метт Ведель, анатом і палеонтолог із Західного університету медичних наук у Помоні неподалік Лос-Анджелеса, розповів, що чув  про зеленого динозавра ще тоді, коли навчався в аспірантурі. Коли він побачив кістки, які ще перебували в процесі очищення, вони виявилися не схожими ні на що інше.

Останні новини:  Учені розробили новий метод для вивчення надр вулканів

Динозавр схожий на вид зауроподів – диплодока. Він відноситься до сімейства великих травоїдних тварин, до якого входять бронтозавр та брахіозавр.