У Латвії анонсували передачу Україні рекордної партії БПЛА

24.08.2024   10:00    228

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс заявив, що Україні відправлять найбільшу партію безпілотників від місцевих виробників.

Як він зазначив у соцмережі X (Twitter), йдеться про рекордну партію з 1300 безпілотників.

“Найбільша партія від латвійських виробників – 1400 безпілотників – готова до відправки в Україну. На цьому завершується закупівля Міністерством оборони понад 2700 безпілотників латвійської промисловості для України”, – написав міністр.

Останні новини:  “Родинні цінності”: у Грузії скопіювали в РФ ще один антидемократичний закон

За словами голови Міноборони, загалом Латвія вже поставила Україні 3 000 бойових безпілотників різних типів та характеристик в рамках Коаліції дронів.

“Разом з латвійськими компаніями ми продовжимо надавати підтримку до перемоги України”, – наголосив Спрудс.

Війна в Україні – роль БПЛА

Голова Служби зовнішньої розвідки (2005-2010), генерал армії України Микола Маломуж розповів, скільки дронів треба для ефективної війни з РФ.

“Вона повинна готуватися нашими виробництвами – а їх зараз понад 600, закордонними – їх десятки. Це дрони високоточного рівня, дрони балістичного типу, які несуть заряди до пів тонни. Які можуть знищити будь-які пускові установки, боєприпаси будь-якого типу захищеності, аеродроми з літаками. Це вже буде нова війна. Генеруючи всі сили та засоби, за пів року ми повинні мати ці мільйони дронів, які будуть вироблені нами, поставлені американцями, британцями європейцями”, – зазначив він.

Останні новини:  Ізраїль заявив про «нову фазу» війни - ЦАХАЛ зосередиться на північному фронті

Віднедавна українські дрони стали загрозою для російських вертольотів. На рахунку наших операторів БПЛА вже дві збиті цілі.


uapress.kyiv.ua